Cum putem sterge datele sincronizate din Cloud in Windows 8.1

Odata cu lansarea Windows 8, Microsoft a introdus si abilitatea sistemului de a sincroniza setarile personale ale utilizatorilor (teme si background-uri pentru Start Screen, Desktop si Lock Screen, parole salvate, limbi preferate pt sistem, istoria de navigare online si site-urile favorite sau setarile pentru aplicatii), intre PC-urile folosite de acestia prin intermediul SkyDrive. Desi acest feature este folositor de cele mai multe ori, cum ar fi cazurile in care utilizatorii detin mai multe PC-uri si doresc sa sincronizeze setarile de sistem intre acestea sau nu doresc sa piarda respectivele setari dupa un Reset PC, sunt si ocazii in care sincronizarea setarilor personale poate fi inconvenienta (de exemplu, atunci cand se doreste o resetare a acestora, insa imediat dupa conectarea la contul Microsoft, setarile sincronizate anterior cu cloud-ul sunt sincronizate din nou cu PC-ul).

Din fericire, pentru astfel de ocazii, Microsoft a pus utilizatorilor la dispozitie o pagina web prin intermediul careia acestia pot sterge din cloud setarile personalizate ale sistemelor.

Cum stergem setarile personale din cloud in Windows 8.1?

In cazul in care si dvs doriti sa stergeti setarile personale ale sistemului dvs de operare Windows 8.1 din SkyDrive, vizitati pagina urmatoare:

http://skydrive.live.com/win8personalsettingsprivacy

Veti fi intampinati de un ecran cu instructiuni pentru ceea ce trebuie sa faceti inainte de a sterge datele personale din cloud, si butonul Remove care va sterge respectivele date.

delete-settings-from-skydrive

Inainte de a apasa butonul Remove, aveti grija sa dezactivati sincronizarea cu SkyDrive a tuturor PC-urilor cu Windows 8 si Windows 8.1 care sunt conectate la contul dvs de Microsoft (in felul acesta, setarile sistemului nu vor mai fi sincronizate dupa stergerea acestora din cloud). Pentru a dezactiva sincronizarea, urmati instructiunile de mai jos (prezente si pe pagina de unde puteti sterge setarile personale din cloud):

  • deschideti meniul Charms, dati click pe Settings apoi pe Change PC settings
  • selectati SkyDrive, dati click pe Sync settings, apoi dezactivati optiunea Sync your settings on this PC

windows-8.1-sync-settings-skydrive

  • repetati pasii si pe celelalte PC-uri conectate la contul dvs. Microsoft

In cazul in care ati activat pe unul sau mai multe din PC-urile conectate la contul Microsoft si feature-ul de backup al setarilor de sistem, va trebui sa stergeti si backup-urile respective vizitand aceasta pagina (Device settings page):

https://skydrive.live.com/Options/DeviceBackups

Pentru a sterge backup-urile facute setarilor, dati click pe butonul Delete aflat in dreptul fiecarui backup listat pe pagina.

delete-backed-up-settings

Nota: Valabil si pentru Windows 8.

STEALTH SETTINGS – How to delete synced personal data from the cloud in Windows 8.1

Cum putem sterge datele sincronizate din Cloud in Windows 8.1

About the author

stealth

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.