Cum dezactivezi actualizarile automate ale Windows 11 (Disable / Pause Windows 11 Automatic Update)

Doresti sa dezactivezi actualizarile automate ale Windows 11 dar nu stii cum sa faci? Sunt mai multe metode prin care putem opri sau pune pauza la automatic updates in Windows 11.

Daca ne intoarcem putin in trecut la sistemul de operare Windows 10, stim ca au fost cateva versiuni bune in care Microsoft nu a permis utilizatorilor sa puna pe pauza actualizarile sistemului de operare sau sa le dezactiveze. Practic nu a existat o optiune simpla la indemana oricui, prin care Windows 10 Updates sa poata fi dezactivat. Nu mai vorbim si de versiunile mai vechi ale Windows, cand un update restarta calculatorul fara sa ne intrebe sau ne dea ragaz sa salvam fisierele in lucru.

Am scris in trecut cateva tutoriale in care aratam cum pot fi dezactivate actualizarile Windows 10.

Microsoft a regandit multe elemente ale sistemului de operare Windows 11, printre care si sistemul de actualizari – Windows Update. Astfel sa se elimine disconfortul creat in trecut utilizatorilor, cand in timpul procesului de productie sistemul de operare pornea updates in background si cerea insistent restart.

Noul Windows Update al Windows 11 ne permite sa punem pauza actualizarilor automate pana la 4 saptamani, sa impiedicam restartul de instalare al actualizarilor intr-un interval orar, sa primim actualizari numai pentru anumite aplicatii si drivere ale Windows 11 sau sa limitam descarcarea actualizarilor cand avem o conexiune mobile cu trafic de date limitat. Toate aceste noi optiuni sunt disponibile in sistemul de actualizari ale Windows 11 – Windows Update.

Cum schimbam setarile de Windows Update in Windows 11

Ca sa dezactivezi actualizarile automate ale Windows 11 este nevoie sa urmaresti cu atentie urmatorii pasi:

1. Mergem in bara de activitati a Windows 11 , deschidem “Start” → “Settings“.

Access Windows 11 Settings
Access Windows 11 Settings

2. In “Settings” mergem pe bara din partea stanga pana la “Windows Update“. De cele mai multe ori, aceasta este ultima optiune din meniul “Settings“.

3. In “Windows Update” avem o serie de optiuni pentru verificare periodica de actualizari, descarcare, instalare si administrare update-uri ale sistemului de operare Windows 11.

Windows Update Settings in Windows 11
Windows Update Settings in Windows 11

Windows Update Pause Settings – Dezactivezi actualizarile automate in Windows 11

Check for updates

Este bine sa utilizam daca stim ca avem actualizare puse pe pauza pentru un interval de timp mai mare, iar intre timp s-a lansat o actualizare importanta pentru secutitatea sau stabilitatea sistemului de operare.

Pause updates

By default, Windows 11 verifica zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi daca sunt actualizari disponibile. Aceastea pot fi descarcate si instalate in mod automat, fara notificarea utilizatorului.
Odata cu cele mai recente versiuni ale Windows 11 a fost introdusa optiunea prin care putem alege sa intrerupem actualizarile sistemului de operare pentru o perioada de pana la 5 saptamani.

La “Pause updates” alegem: “pause for 1 week” – “pause for 5 weeks”.

Cum dezactivezi actualizarile automate ale Windows 11
Pause Windows Updates

Dupa ce punem actualizarile pe pauza, butonul “Check for updates” se va transforma in “Resume updates“. Optiune prin care putem anula perioada de pauza setata. Putem alege si extinderea perioadei de “pause updates” cu un interval de pana la 4 saptamani. Asadar, putem intrerupe actualizarile Windows 11 pe o perioada toatala de 9 saptamani.

Extend Pause Windows Updates
Extend Pause Windows Updates

Update History

Si aceasta sectiune a Windows Update a evoluat. Microsoft ofera acum informatii despre care actualizare. Ce bug-uri au fost corectate, ce caracteristici noi au fost aduse sau ce brese de securitate au fost rezolvate.
Fiecare actualizare din “Update history” este insotita de un link pe care utilizatorul poate afla informatii complete despre fiecare actualizare. “Learn more” sau “See what’s new” in cazul upgrade-urilor.

Update History

In continuare sunt o serie de setari avansate prin care putem alege sa primim actualizari ale aplicatiilor Microsoft instalate pe sistem, sa schimbam modul de descarcare in background a acestora, plus multe altele.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Windows How-To » Cum dezactivezi actualizarile automate ale Windows 11 (Disable / Pause Windows 11 Automatic Update)

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR