Windows 10 Optional Updates (Non-Security & Drivers)

In primele versiuni de Windows 10 cautam cu totii solutii cum sa optim actualizarile automate. Nu mai tarziu de finele anului 2016 scriam despre “Cum pot fi dezactivate update-urile automate ale Windows 10“.  Trebuiau urmati cativa pasi pentru a le dezactiva, iar un utilizator novice probabil nu s-ar fi incumetat sa faca acest lucru.

Pe masura ce Microsoft a adus actualizari majore, sistemul Windows Update pentru Windows 10 s-a schimbat foarte mult. Au fost adaugate optiuni prin care utilizatorii pot pune pauza actualizarilor pentru 7 zile, pot stabili un interval orar in care sistemul de operare are voie sa verifice actualizarile si sa le instaleaze, este adusa in panoul Windows Update si optiunea prin care se poate vizualiza istoricul update-urilor cu posibilitatea de restore la versiunea precedenta sau dezinstalare.
In setarile avansate (Advanced Options) din Windows Update, utilizatorul are la indemana sa aleaga daca doreste sau nu si actualizarea produselor Microsoft instalate, odata cu cele pentru sistemul de operare.

Odata cu viitoarea versiune majora de Windows 10 ce va fi lansata in luna mai 2020, o sa mai apara o noua optiune in Windows Update. “View Optional Update“.

In sectiunea de “Optional Updates” se vor primi actualizari optionale de drivere hardware, software si chiar ale sistemului de operare, dar care nu vizeaza probleme de securitate.

Utilizatorii vor putea alege ce drivere doresc sa descarce si sa instaleze.

Asta nu inseamna ca nu veti mai primi update-urile importante. Acestea se vor instala in mod automat la fel ca inainte sau in conformitate cu setarile personalizate despre care am spus mai sus.
Utilizatorii care au inscris Windows 10 in Windows Insider Program pot deja testa in avans noile carcateristici.

How to » Noteworthy » Windows 10 Optional Updates (Non-Security & Drivers)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

1 thought on “Windows 10 Optional Updates (Non-Security & Drivers)”

Leave a Comment