Cum putem sa instalam versiuni Beta (Preview) ale Windows 10? Windows Insider Program

La fel ca si in cazul Apple, Microsoft ofera acces utilizatorilor la vesriunile Beta ale Windows, cu mult inainte ca versiunea finala sa fie lansata pentru publicul larg.
Inscrierea in programul Beta (Windows Insider Program) se face relativ simplu, insa utilizatorii curosi de noutatile aduse de viitoarea versiune finala a Windows 10, trebuie sa fie constienti ca un software sau sistem de operare aflat intr-un stadiu de dezvoltare beta, poate sa vina la pachet si o serie de bug-uri, erori sau si mai grav, cu probleme mari de securiatate si instabilitate ce poate duce la compromiterea fisierelor stocate pe hard.
Nu recomandam inscrierea in Windows Insider Program si update-ul la o versiune de Windows 10 Beta daca aveti un laptop sau un PC pe care va desfasurati activitati de serviciu sau de educatie. Procesul de lucru ar putea fi intrerupt de posibilele bug-uri si erori.

Cum putem sa facem update-uri la noile versiuni Beta ale Windows 10

Primirea de actualizari beta presupune inscrierea in Windows Insider Program. Acest lucru se poate face foarte simplu direct din setarile Windows 10.

1. Deschidem setarile avansate de Update ale Windows 10. In meniul “Start” tastam “insider” si deschidem “Windows Insider Program Settings“.

2. In setarile de update Windows Insider Program trebuie sa va autentificati cu un cont Microsoft si urmati pasii de inrolare a device-ului, apoi alegem frecventa cu care sa primiti noile actualizari beta ale Windows 10.

Dupa ce pasii de inscriere in Windows Insider Program au fost facuti, mergeti in Windows Update si verificati daca sunt noi actualizari. Veti primi noile versiuni Beta ale Windows 10.

Primirea de actualizari “preview” poate fi oprita in orice moment din setarile Windows Insider Program. “Stop getting preview builds”.

Actualizarile vor fi oprite pana la urmatorul update major al Windows 10 disponibil publicului larg.

Cum putem sa instalam versiuni Beta (Preview) ale Windows 10? Windows Insider Program

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment