Ruleaza Jelly Bean pe propriul computer cu Android-x86 4.2

Inca de la lansarea primului sistem de operare mobil Android, au existat tot felul de proiecte cu ajutorul carora s-a incercat (iar cu unele chiar s-a reusit, de exemplu WindowsAndroid si BlueStacks) rularea Android OS pe computere si alte dispozitive care, evident, nu au fost create pentru a rula Android. Android x86 este un astfel de proiect, care porteaza Android OS pentru a putea fi instalat si rulat pe dispozitive cu procesoare x86 (adica Intel si AMD).

android-x86

Pentru cei interesati sa testeze acest proiect pe computerul (sau tableta) din dotare, recent a fost lansata versiunea test build pentru Android–x86 4.2 (care are la baza cea mai noua versiune de Android, Jelly Bean 4.2.2), ale carei feature-uri sunt urmatoarele:

  • Linux Kernel 3.8.0
  • accelerare hardware OpenGL ES pentru chipseturi AMD Radeon si Intel
  • suport pentru multi-touch, WiFi, audio, Camera si Backlight control
  • simulare SDCard (internal storage)
  • auto-montare pentru stick-uri USB si SD card-uri
  • suport multi-user (maxim 8 utilizatori)
  • suport Ethernet (DHCP) – permite testarea in VirtualBox
  • suport VirtualBox

android-x86-about

Versiunea de test Android-x86 4.2 nu are inclus (din pacate) suportul pentru ARM translator, ceea ce inseamna ca foarte multe aplicatii si jocuri din Google Play nu vor putea fi rulate. Insa pana cand acest lucru se va rezolva (speram intr-o versiune finala), utilizatorii care doresc suport pentru ARM translator pot testa versiunea Android-x86 4.0 RC2 (mult mai stabila decat 4.2).

android-x86-apps

Download Android-x86 4.2.

Nota: Aband in vedere ca este vorba de o versiune teste care contine suficiente bug-uri, recomandam testarea Android-x86 4.2 in VirtualBox (pentru instalare se urmeaza aceeasi pasi ca pentru un sistem Windows).

STEALTH SETTINGS – Run Jelly Bean on your own computer with Android-x86 4.2

Ruleaza Jelly Bean pe propriul computer cu Android-x86 4.2

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.