Cum putem updata aplicatiile moderne fara a ne conecta la Windows Store (offline)

Odata cu lansarea Windows 8 si introducerea aplicatiilor moderne, Microsoft a lansat si magazinul online Windows Store, de unde utilizatorii pot instala si updata respectivele aplicatii. Uneori insa, din cauza unei conexiuni slabe la internet, cand se doreste updatarea aplicatiilor moderne, este posibil ca sistemul sa nu se poata conecta la Windows Store. Pentru astfel de situatii, Microsoft a lansat o colectie de update-uri descarcabile pentru aplicatiile instalate din Windows Store, care pot fi accesate de utilizatori prin intermediul Microsoft Update Catalog.

Disponibilitatea acestor update-uri pentru aplicatiile moderne reprezinta doar o metoda alternativa pentru updatarea aplicatiilor moderne deja instalate (utilizatorii Windows 8 sau Windows 8.1 nu vor putea instala aplicatii noi folosind aceasta metoda) pe computerele care din diverse motive nu se pot conecta la internet pentru a instala respectivele update-uri via Windows Store. Update-urile pot fi apoi distribuite via System Center, WSUS sau incluse in imaginile sistemelor de operare.

Pachetele de update-uri din Microsoft Update Catalog disponibile pentru aplicatiile moderne sunt cele listate mai jos, acestea putand fi descarcate in toate limbile suportate de Windows Store (anumite editii de Windows insa, cum ar fi Windows RT si Windows 8.1 RT nu ofera suport pentru aceste update-uri; de asemenea, update-urile acestea nu sunt disponibile via Windows Update).

Update-Windows-Store-Apps-without-Internet-connection

Microsoft recomanda instalarea acestor update-uri via WSUS, insa utilizatorii pot extrage fisierele .msi din pachetele .cab pentru a face instalarea manuala. De retinut insa ca pachetele de update-uri nu pot folosi dism.exe pentru instalarea offline a acestora, update-urile trebuind sa fie instalate prin intermediul installer-ului .MSI disponibil in sistemul de operare (mai multe informatii gasiti aici).

Microsft Update Catalog poate fi accesat doar prin intermediul browser-ului Internet Explorer (pentru a descarca update-urile, introduceti numarul KB al acestora in campul de Search disponibil pe pagina principala a catalogului).

Nota: In pachetele de update-uri pentru aplicatiile moderne incluse in Microsoft Update Catalog sunt disponibile doar cele pentru aplicatiile preinstalate in sistem (instalate odata cu sistemul). Aplicatiile moderne third-party disponibile in Windows Store nu pot fi updatate via Microsoft Update Catalog.

STEALTH SETTINGS – How to update modern apps without connecting to Windows Store

Cum putem updata aplicatiile moderne fara a ne conecta la Windows Store (offline)

About the author

stealth

Leave a Comment