Cum putem instala teme pe editiile Starter si Home Basic ale Windows 7

Dintre toate editiile Windows 7, Starter si Home Basic sunt cele mai “sarace” in feature-uri si optiuni de personalizare. In timp ce Home Basic-ul permite setarea de background-uri custom, Starter-ul nu dispune nici de aceasta posibilitate, iar niciuna dintre aceste editii nu ofera suport pentru teme vizuale (fereastra de Personalizare lipseste cu desavarsire din acestea, iar temele nu pot fi instalate). Daca utilizatorii uneia dintre aceste doua editii incearca sa instaleze o tema, este afisat mesajul de eroare “This edition of Windows doesn’t support themes”.

error-message

Una dintre optiuni pentru a rezolva problema personalizarii, este upgradarea la una dintre editiile Windows 7 Home Premium, Professional sau Ultimate. Insa daca nu aveti posibilitatea (sau dorinta) de a upgrada la alta editie, solutia consta in folosirea unei aplicatii third-party, cum ar fi Personalization Panel.

Personalization Panel este o aplicatie gratuita carele permite utilizatorilor Windows 7 Starter si Windows 7 Home Basic sa instaleze teme vizuale pe sistemele de operare. Dupa instalarea aplicatiei, aceasta adauga optiunea de personalizare in meniul de click-dreapta al Desktop-ului. De asemenea, aplicatia ofera si posibilitatea de a alege culoarea pentru bordurile ferestrelor si Taskbar, iar utilizatorii vor putea instala teme dand dublu-click pe fisierele acestora, fara a fi necesara deschiderea ferestrei de Personalizare.

personalization-panel

Download Personalization Panel.

Nota: Aplicatia nu suporta instalarea de teme Windows 8 pe sistemele de operare Windows 7.

STEALTH SETTINGS – How to install themes in Windows 7 Starter and Home Basic Editions

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment