Customizeaza Windows 7 cu My Computer Tweaker

Pentru utilizatorii fara experienta ai Windows 7, care doresc sa isi customizeze sistemul de operare dupa preferinte, insa prefera sa nu modifice manual registrii si fiserele de sistem pentru a nu suporta eventuale consecinte neplacute, cel mai simplu este sa foloseasca aplicatii third-party pentru a aplica tweak-urile necesare sistemului.

O astfel de aplicatie este si My Computer Tweaker, aplicatie gratuita si portabila (nu necesita instalare), cu ajutorul careia utilizatorii Windows 7 pot customiza sistemul de operare fara sa aplice tweak-uri manuale in Group Policy Editor sau in registrii de sistem. Tweak-urile sunt impartite in cateva categorii, cum ar fi Desktop and Taskbar, System, Security, Visual Effects, Media Center etc, astfel incat utilizatorii sa nu se incurce atunci cand doresc sa modifice anumite aspecte ale Windowsului (fie ca este vorba de performanta, de securitate sau de look).

RT-Registry-Tweaks

Modificarile efectuate in registrii de sistem pot fi destul de periculoase pentru utilizatorii care nu sunt familiarizati cu acestia, si de cele mai multe ori, atunci cand nu sunt realizate corect, duc la erori ale aplicatiilor instalate, sau chiar erori de sistem. My Computer Tweaker le permite utilizatorilor sa efectueze aceste modificari in siguranta, si in plus ofera si optiunea de a restaura registrii la valorile default in cazul in care efectul modificarilor nu este cel asteptat de useri, toate acestea fara a fi necesara modificarea manuala a fisierelor si/sau registrilor de sistem.

Fiecare categorie contine un numar impresionant de tweak-uri, care permite customizarea de elemente relationate cu desktop-ul sau taskbar-ul, Windows Explorer, shortcut-uri, Context Menu, efecte vizuale, Internet Explorer, securitate sau setari de sistem.

Pentru a aplica aceste tweak-uri, nu trebuie decat sa le selectati pe cele dorite, apoi sa dati click pe butonul Apply din partea de jos a ferestrei. Apoi va trebui sa confirmati modificarea inainte ca aceasta sa aiba loc, si de asemenea aveti posibilitatea de a crea un restore point pentru eventualitatea in care vor aparea erori.

RT-Registry-Tweaks-Confirm

In timp ce unele customizari vor fi aplicate imediat, altele vor necesita un restart al sistemului pentru a avea efect.

Download My Computer Tweaker.

Credit: KeybrdCowboy @deviantart

Nota: Compatibila cu Windows 7 32-bit si 64-bit.

STEALTH SETTINGS – Customize Windows 7 using My Computer Tweaker

Customizeaza Windows 7 cu My Computer Tweaker

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment