Windows 8 Auto Colorization pentru Windows 7 si Windows Vista

Unul dintre noile feature-uri ale Windows 8 este si Auto Colorization, feature care modifica automat culoarea taskbar-ului si a bordurilor ferestrelor in functie de culoarea principala a background-ului folosit de utilizator pentru sistem (desktop). Acest feature poate fi activat/dezactivat din Control Panel > Personalization > Color (sau click-dreapta pe Desktop > Personalize).

auto-colorization

In cazul in care sunteti utilizator Windows 7 sau Windows Vista si doriti acest feature si pentru sistemul dvs de operare, solutia se numeste Aura.

aura

Aura este o utilitate gratuita si portabila (nu necesita instalare) care identifica principala culoare a background-ului sau a ferestrei active din sistem si o seteaza ca Aero Color (culoare pentru Taskbar si Windows borders). Aplicatia este compatibila cu toate versiunile Windows care suporta Aero Effects, si anume Windows Vista si Windows 7.

In cazul in care nu observati diferenta mare intre culoarea initiala si culoarea modificata de Aura, mariti intensitatea culorii din Control Panel > Personalization > Color Settings. Pentru a accesa optiunile Aura sau pentru a inchide aplicatia, dati click-dreapta pe iconita acesteia din system tray.

aura-options

Note: Pentru a putea folosi Aura, este necesar sa aveti instalat Microsoft NET Framework 3.5 SP1. Aplicatie in versiune beta.

STEALTH SETTINGS – Windows 8 Auto Colorization for Windows 7 and Windows Vista

How to » Downloads » Windows 8 Auto Colorization pentru Windows 7 si Windows Vista

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment