Windows 8 Task Manager pentru Windows Vista si Windows 7

Unul dintre feature-urile noi din Windows 8 este Task Manager-ul imbunatatit, care le ofera utilizatorilor acces catre mai multe informatii si setari ale sistemului. Pentru utilizatorii Windows Vista si Windows 7 care nu doresc sa faca upgrade-ul la Windows 8, dar care doresc sa foloseasca un Task Manager asemanator cu al acestuia, pot folosi un tool gratuit, numit Windows 8 Metro Task Manager.

win8_metro_task_manager

Windows 8 Metro Task Manager nu necesita instalare, acesta putand fi rulat doar cu un simplu click ori de cate ori doriti sa il folositi. Pentru un acces mai rapid al acestuia, se recomanda fixarea (pin to) acestuia in Taskbar, Start Menu sau Quick Launch.

Marele avantaj al folosirii Windows 8 Metro Task Manager este butonul Restart Explorer, care permite utilizatorilor sa restarteze explorer.exe cu un simplu click, feature inexistent in Task Managerul default pentru Windows Vista sau Windows 7. De asemenea, pentru a restarta explorer.exe se poate folosi si combinatia de taste Ctrl+P (aplicatia Windows 8 Metro Task Manager trebuie sa fie activa pentru ca aceast hotkey sa functioneze).

win8-metro-task-manager

La fel ca in Task Manager-ul din Windows 8, in aplicatia Windows 8 Metro Task Manager exista si link-ul More Details, din pacate insa nu avem acces si la aceleasi tab-uri informative ca in Task Manager-ul real. Adica, atunci cand dam click pe link-ul respectiv, se va deschide tab-ul care a fost activ ultima data din Windows Vista sau Windows 7 Task Manager.

Nota: Pentru a utiliza acest tool, trebuie sa aveti instalat .NET Framework.

Credit @askvg

STEALTH SETTINGS – Windows 8 Task Manager for Windows Vista and Windows 7

How to » Downloads » Windows 8 Task Manager pentru Windows Vista si Windows 7

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment