Adauga optiunea Restart Explorer in Context Menu

De cele mai multe ori, atunci cand facem modificari de registri sau atunci cand folosim diverese aplicatii/tool-uri pentru customizarea sistemului de operare, pentru ca modificarile sa aiba efect trebuie sa restartam procesul explorer.exe. De asemenea, atunci cand folosim mai multe aplicatii simultan, sau atunci cand sistemul are efectuate mai multe modificari de customizare prin intermediul mai multor aplicatii, explorer.exe poate sa se blocheze ceea ce duce implicit si la blocarea sau functionarea greoaie a computerului. Si in aceste cazuri, pentru a rezolva problema procesul explorer.exe trebuie restartat.

Cea mai cunoscuta metoda de reatartare a procesului explorer.exe este terminarea si redeschiderea acestuia in Task Manager. Insa, daca sistemul raspunde greu la comenzi, numai deschiderea Task Manager-ului poate dura ceva timp.

Right-Click Explorer Restart este o aplicatie portabila care adauga optiunea de a restarta explorer.exe in Context Menu. Adica task-ul de a restarta Explorerul va fi mult mai simplu, la distanta de doar un click-dreapta.

right-click_explorer_restart

Cum functioneaza Right-Click Explorer Restart?

Pur si simplu rulati aplicatia si dati click pe Install pentru a adauga optiunea Restart Explorer in Context Menu. Apoi, ori de cate ori va trebui sa dati restart la explorer.exe nu va trebui decat sa dati click-dreapta pe Desktop si sa selectati Restart Explorer.

restart-explorer-option

Daca veti dori la un moment dat sa scoateti aceasta optiune din meniul de click-dreapta, rulati din nou aplicatia si dati click pe Uninstall.

Nota: Aplicatia este compatibila cu Windows XP, Windows Vista si Windows 7.

Credit: Lee Whittington @TheWindowsClub

STEALTH SETTINGS – Add Restart Explorer option in Context Menu

Adauga optiunea Restart Explorer in Context Menu

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment