Creaza Backup-uri si Restaureaza Registri Windows selectiv cu SMARegisTry Backup

Una dintre cele mai importante baze de date din Windows sunt registri de sistem, intrucat acestia stocheaza toate configuratiile care au legatura cu modul de operare al acestuia. Din acest motiv se recomanda sa facem periodic backup-uri ale registrilor, mai ales inainte de a face modificari de sistem sau inainte de a instala anumite aplicatii.

Desi backup-urile de registri se pot face foarte simplu din Registry Editor, uneori este mai bine sa folosim aplicatii third-party pentru a evita diverse complicatii, mai ales in cazurile in care nu avem experienta de lucru cu regedit.

SMARegisTry Backup este o aplicatie gratuita cu ajutorul careia utilizatorii Windows pot face backup-uri selective registrilor de sistem pe care, de asemenea, ii pot restaura tot selectiv.

smaregistry-app

Cum functioneaza SMARegisTry Backup?

SMARegisTry Backup poate crea, incarca si salva liste cu registri carora doresc utilizatorii sa le faca backup. Atunci cand dorim sa facem backup unui anumit key, ori selectam key-ul respectiv si-l adaugam in lista din partea dreapta aplicatiei, ori il adaugam manual in lista. De asemenea, aplicatia poate restaura registri individual (cate unul, pe rand) sau poate scana un folder anume pentru a identifica toate fisierele .reg din acesta, si apoi le importa pe toate, in acelasi timp, in registri Windows-ului. Atunci cand se doreste restaurarea individuala a unui registru, se selecteaza fisierul apoi key-ul pe care dorim sa-l restauram. Apoi SMARegisTry Backup face conexiune cu regedit.exe API si va exporta respectivul key in directorul ales.

{filelink=33}

Aplicatia SMARegisTry Back-up este potrivita pentru cei care urmeaza sa formateze si sa reinsta;eze Windowsul, dar doresc sa pastreze setarile personale. Registri care contin respectivele setari pot fi exportati si apoi importati in registri sistemului dupa reinstalare.

Nota: SMARegisTry Backup este compatibil cu Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows 7 si Windows Server 2008, pe 32 si 64 biti. Pentru functionare necesita cel putin .NET Framework 2.0.

STEALTH SETTINGS – Selectively Backup and Restore Windows Registry with SMARegisTry Backup

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Total
0
Shares
Previous Article

Microsoft anunta lansarea Windows 8 Consumer Preview pe 29 februarie

Next Article

Schimba locatia butonului de Start in Windows 7 cu Orb Mover

Users searching for:

Бекап system реестра, windows 7 registry visszaállítás,
Total
0
Share