Cum putem afla cati utilizatori sunt conectati la o retea WiFi (Windows)

Principalele motive pentru care utilizatorii de retele WiFi private ar trebui sa restrictioneze accesul la acestea prin folosirea de parole sunt protejarea intimitatii si securizarea conexiunilor, dar si evitarea folosirii respectivelor retele de catre utilizatori neautorizati (mai ales daca reteaua WiFi dispune de banda limitata, cel mai probabail se doreste evitarea folosirii acesteia in exces; de asemenea, folosirea unei retele WiFi de mai multi utilizatori in acelasi timp, slabeste conexiunea si scade viteza internetului). Uneori insa, securizarea retelelor WiFi cu parole nu este de ajuns, terte persoane putand castiga acces la acestea prin diverse metode malitioase.

Who Is On My WiFi este o aplicatie gratuita pentru Windows care le permite utilizatorilor sa monitorizeze si sa identifice daca reteaua WiFi privata este folosita si de alti utilizatori neautorizati.

scan-for-connected-users

Cum functioneaza Who Is On My WiFi?

Dupa instalarea aplicatiei, trebuie sa efectuati o prima scanare pentru a identifica dispozitivele conectate la retea (dati click pe butonul Scan Now); daca acestea sunt dispozitive cunoscute, se recomanda modificarea statusului de la UNKNOWN la KNOWN. Apoi puteti configura din Settings ce IP-uri doriti sa monitorizati (in cazul in care nu cunoasteti IP-urile alocate retelei, aplicatia va seta automat grupa de IP-uri detectata pe computerul pe care aceasta este instalata) si frecventa scanarilor pentru identificarea intrusilor pentru respectiva grupa (in mod default scanarea este setata sa aiba loc la fiecare 2 minute).

who-is-on-my-wifi-settings

De asemenea, aveti si optiunea de a seta primirea de notificatii in cazul in care aplicatia va detecta computere sau dispozitive necunoscute conectate la retea (aceasta este activata in mod default).

who-is-on-my-wifi-notifications

Who Is On My WiFi functioneaza atat pentru retele WiFi private, cat si pentru cele publice; practic, aplicatia scaneaza porturile de retea pentru identificarea computerelor conectate la aceasta (lucru care ar putea avertiza administratorii retelelor publice securizate, cum ar fi reteaua WiFi a unui hotel, de faptul ca acestea sunt scanate).

Download Who Is On My WiFi.

Nota: Aplicatia este gratuita pentru uz personal si este compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8/8.1

STEALTH SETTINGS – How to find what users are connected to your WiFi network (Windows)

Leave a Comment