Cum putem activa sau dezactiva rapid Task Manager-ul in Windows

Daca aveti nevoie sa deschideti Task Manager-ul pe computerul de la servici sau un computer dintr-o sala de net sau un spatiu public (scoala sau biblioteca) pentru a opri un proces suspect (sau nu) care blocheaza sistemul sau pentru a da un restart la Windows Explorer si descoperiti ca acesta este dezactivat (cel mai probabil de catre administratorul de retea, insa nu este exclus sa fie si consecinta vreunei virusari), Task Manager Enable Tool este o solutie gratuita si la indemana pentru dvs.

Task Manager Enable Tool este, asa cum ii spune si numele, o utilitate freeware care ajuta utilizatorii Windows sa reactiveze Task Manager-ul (in cazul in care acesta este dezactivat) sau sa il dezactiveze atunci cand este nevoie (pe computerul personal, atunci cand rulati aplicatii pentru restrictionare sau programare ore de acces pentru alti useri, de regula copii, sau cand aveti activat Parental Control-ul). Aplicatia este foarte usor de folosit si are o interfata simpla, cu doua butoane, unul pentru activarea Task Manager-ului si unul pentru dezactivarea acestuia.

task-manager-enable-tool

Pentru a putea dezactiva sau activa Task Manager-ul, aplicatia trebuia rulata cu drepturi de administrator. Dupa dezactivarea acestuia, puteti verifica daca modificarea a avut loc dand click-dreapta pe Windows Taskbar (pentru a afisa meniul). De asemenea, Task Manager-ul va fi dezactivat si daca incercati sa-l deschideti folosind combinatia de taste Ctrl+Alt+Del.

task-manager-enable-tool

Task Manager Enable Tool functioneaza pe principiul resetarii valorii intrarii DisableTaskMgr in registri de sistem, si este compatibila cu Windows Vista si Windows 7, atat versiunile pe 32 biti cat si cele pe 64 biti. Aplicatia nu a fost testata pe Windows XP.

STEALTH SETTINGS – How to quickly enable or disable Task Manager in Windows

Cum putem activa sau dezactiva rapid Task Manager-ul in Windows

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment