Cum putem adauga tab-uri in Microsoft Word, Excel si PowerPoint

Imaginati-va cum ar fi daca tab-urile nu ar mai fi un feature disponibil in niciun browser si pentru fiecare pagina web pe care am dori s-o vizualizam am avea doar optiunea de a o deschide intr-o noua fereastra (asa cum se intampla in urma cu 10 sau chiar mai multi ani). Nu e un gand prea incurajator, nu?

Indiferent de sistemul de operare sau de browserul folosit, tab-urile ajuta foarte mult utilizatorii in ceea ce priveste administrarea unui numar multiplu de pagini web deschise cat si in economisirea resurselor de sistem, motiv pentru care acestia au ajuns sa fie, relativ rapid, dependenti de acest feature.

Pentru cei care obisnuiesc sa lucreze foarte mult cu suita MS Office si au momente (mai rare sau mai dese) in care se incurca in multitudinea de documente deschise (evident, fiecare in alta fereastra), avem o veste buna: extensia Office Tabs permite folosirea tab-urilor in trei dintre cele mai folosite aplicatii Microsoft Office, si anume Word, Excel si PowerPoint.

about-office-tabs

Dupa instalarea add-onului, veti putea deschide sau crea multiple documente in aceeasi fereastra Word, Excel sau PowerPoint si veti putea naviga intre acestea folosind combinatia de taste Ctrl+Tab sau (evident) mouse-ul.

new-tab-word

Pentru a crea documente noi in tab-uri diferite ale aceleiasi ferestre nu trebuie decat sa dati dublu-click pe o portiune libera a barei de tab-uri, iar pentru a accesa optiunile Office Tabs dati click-dreapta tot pe bara de tab-uri si selectati Tabs for Word/Excel/PowerPoint Options (sau deschideti Office Tab Center).

office-tabs-settings

Versiunea Office Tabs prezentata in acest articol este versiunea gratuita, disponibila pentru uz non-comercial si nu beneficiaza de cateva feature-uri, disponibile in versiunea premium/extended, cum ar fi posibilitatea de a salva toate documentele deschise in tab-uri in acelasi timp, posibilitatea de a inchide toate tab-urile in afara de cel selectat sau posibilitatea de a deschide un document, deja deschis intr-un tab, intr-o fereastra noua (optiunile care nu sunt disponibile in versiunea gratuita sunt marcate cu *).

office-tab-restricted

In cazul in care doriti sa puteti utiliza si aceste feature-uri, considerati upgradarea addon-ului la versiunea comerciala (pret 25$). Pentru cei care doresc sa foloseasca tab-uri si in alte aplicatii Office, cum ar fi Publisher, Access, Visio si Project, pot cumpara versiunea extended la pretul de 35$.

Nota: Office Tabs este compatibila cu toate versiunile de Office 2003, Office 2007 si Office 2010.

STEALTH SETTINGS – How to add tabs feature to MS Word, Excel and PowerPoint

Cum putem adauga tab-uri in Microsoft Word, Excel si PowerPoint

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment