Cum putem modifica Windows Experience Index in Windows 7

Fie ca PC-ul dvs. are un scor scazut Windows Experience si doriti sa activati cateva functionalitati ale sistemului dezactivate din aceasta cauza, sau fie ca doriti sa va laudati prietenilor cu un scor mai ridicat decat al lor fara a fi nevoie sa investiti in alt computer mai performant, acum aveti posibilitatea de a modifica rapid si usor WEI (Windows Experience Index) in Windows 7 cu ajutorul aplicatiei WEI Editor.

wei

Dupa cum spune si numele, WEI Editor este o utilitate gratuita care permite utilizatorilor Windows 7 sa modifice scorul general al computerului in ceea ce priveste performanta acestuia sau scorurile individuale ale memoriei, vitezei hdd-ului, procesorului, graficii pentru jocuri si graficii pentru aero.

wei-editor

Cum se foloseste WEI Editor?

Instalati aplicatia cu drepturi de administrator (click-dreapta pe kit-ul de instalare si selectati Run as administrator), apoi dezactivati UAC-ul (Control Panel > User Accounts > Change User Account Control Settings > Never notify) si restartati computerul. Deschideti aplicatia si modificati valorile scorurilor WEI, apoi dati Save. Activati din nou UAC-ul si restartati din nou computerul. Apoi mergeti in My Computer > System Properties pentru a vizualiza noul scor Windows Experience Index.

Pentru a putea folosi WEI Editor, sistemul dvs de operare trebuie sa fie Windows 7  (pe 32 sau 64 biti) si sa aveti instalat minim .NET Framework 3.

Daca nu va incanta ideea de a folosi o terta aplicatie pentru a modifica WEI si doriti sa faceti modificarile manual, mergeti in :CWindowsPerformanceWinSATDataStore si selectati fisierul Formal.Assessement (Initial).WinSAT.xml cu data cea mai recenta (este posibil sa existe mai multe fisiere xml cu acest nume, dar cu date diferite de creare).

datastore

Dati click-dreapta pe acesta si selectati Edit pentru a deschide fisierul in Notepad. Apoi dati search (Ctrl+F) dupa <WinSPR> si schimbati valorile SystemScore, MemoryScore, CPUScore etc. cu cele pe care le doriti.

winspr

Salvati fisierul modificat pe desktop, apoi dati-i Copy/Replace in folderul DataStore.

Nota: Retineti faptul ca, desi modificarea WEI va poate ajuta sa activati diferite functionalitati dezactivate default din cauza unui scor WEI scazut sau va poate permite sa instalati si sa jucati jocuri care verifica WEI, aceasta nu imbunatateste performanta PC-ului, ci doar o mascheaza.

STEALTH SETTINGS – How to modify Windows Experience Index Score in Windows 7

Cum putem modifica Windows Experience Index in Windows 7

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment