Cum putem vizualiza informatiile stocate in fisierele .nfo

Cel mai probabil ati avut ocazia sa va intalniti cu destule fisiere .nfo de cand ati inceput sa utilizati computerul, mai ales daca obisnuiti sa downloadati de pe site-uri de torrent (fisierele .nfo vin, de obicei, la pachet cu fisierele downloadate). Daca v-ati intrebat vreodata ce anume reprezinta aceste fisiere si de ce sunt incluse in pachet atunci cand downloadati ceva de pe internet, ei bine, fisierele .nfo sunt fisiere text codate ASCII care, asa cum sugereaza si numele lor, contin informatii despre software-urile, documentele sau fisierele (video, audio etc.) pe care le insotesc (de regula sunt informatii despre versiune, developer, credite, logo-uri sau, in cazul fisierelor de pe torrente, informatii despre cei care au uploadat pachetele disponibile la download).

nfo-file

Daca incercam sa deschidem un fisier .nfo direct, dand click (sau dublu-click) pe acesta, fie vor fi afisate informatii despre sistemul de operare in loc sa fie afisate informatiile stocate in respectivul fisier, fie va fi afisat un mesaj de eroare care va spune ca fisierul este corupt sau incompatibil cu System Information (acest lucru se intampla din cauza ca in Windows extensiile .nfo sunt asociate implicit cu System Information/msinfo32.exe).

nfo-error

NFO Reader este o utilitate micuta (~300kb) care permite utilizatorilor Windows sa vizualizeze toate informatiile stocate in fisierele .nfo existente in computerele acestora.

nfo-reader

Cum se foloseste NFO Reader?

Downloadati si instalati aplicatia, apoi, ori de cate ori doriti sa vizualizati un fisier .nfo, deschideti NFO Reader, dati click pe Open (coltul stanga-sus) si selectati fisierul respectiv.

Daca nu doriti sa folositi terte aplicatii pentru a vizualiza informatiile din fisierele .nfo, puteti incerca sa deschideti fisierele in Notepad (click-drepta pe fisier si selectati Open with) sau alte editoare text, insa exista riscul (destul de ridicat) ca acestea sa nu poata fi citite sau sa devina corupte.

STEALTH SETTINGS – How to read .nfo files in Windows

Cum putem vizualiza informatiile stocate in fisierele .nfo

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.