TaskBar si Start Menu Transparent / Windows XP & Windows 7 (Download)

Nu stiu daca utilizatorii de ar vrea sa faca un si un mai transparente decat permite tema grafica Aero ( Themes), dar cu siguranta sunt multi cei care folosesc si doresc sa aduca ceva din stilul Windows 7 si pe acest sistem.

Aplicatia TaskBar Transizer ne ajuta sa facem TaskBar-ul si Start Menu transparente cu doar cateva click-uri, fara a fi nevoie sa instalam vreo tema sau vreun program care sa ne consume din resursele CPU/RAM.

Cum facem tema de Windows (Windows Theme) transparenta in Windows XP.

1. Descarcam aplicatia TaskBar Transizer si rulam fisierul pxtaskbartrans.exe

TaskBar Transizer

2. In “Taskbar and Start Menu” alegem nivelul de transparenta pentru Taskbar, Start Menu si Start Menu Programs (lista de programe instalate care au shortcuts in Start Menu).

Rezultatul : Windows XP trasparent Taskbar & Start Menu.

Start Menu - TakBar XP Transparent

Rezulatul: Windows 7 transparent Taskbar & Start Menu.

Start Menu - TakBar Windows 7 Transparent

Dupa ce setam nivelul de transparenta putem inchide aplicatia. Schimbarile raman active pana la repornirea sistemului (restart). Daca dorim ca setarile sa se mentina, mergem in tab-ul “Configuration” al aplicatiei si bifam optiunea “Load at “.

Windows XP & Windows 7 Customization.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment