Cum poți dezactiva reclamele din Start Menu în Windows 11

Odată cu lansarea actualizării KB5036980, Microsoft a început să afișeze recomandări de aplicații direct în meniul Start. Deși Microsoft spune că acestea sunt doar recomandări pentru aplicații din Microsoft Store, în realitate sunt reclame. În acest tutorial îți voi arăta pas cu pas cum poți dezactiva reclamele din Start Menu în Windows 11.

Chiar dacă Microsoft a adus multe caracteristici noi pe sistemul de operare Windows 11, acesta nu reușește nici pe departe să detroneze supremația Windows 10. Pe lângă restricțiile de instalare pe vechile calculatoare care nu au suport pentru TPM 2.0, muți utilizatori se plâng de performanțele slabe ale Windows 11. Introducerea reclamelor în meniul de start al Windows 11 pare să fie o decizie care să îndepărteze și puținii utilizatori ai acestui sistem de operare.

Partea bună este că reclamele din Start Menu nu sunt atât de invazive pe cât s-ar putea crede, fiind vorba doar de o recomandare pentru una sau două aplicații. Este posibil ca pentru unii utilizatori aceste recomandări de aplicații să nu apară deloc. Însă, dacă le primiți, este foarte ușor să le dezactivați.

Cum se pot dezactiva reclamele din Start Menu în Windows 11

1. Deschide setările Windows 11 (Settings)

2. Mergeți la setările de personalizare (Personalization).

3. Accesați “Start” de la setările de personalizare .

Start Menu Personalization in Windows 11
Start Menu Personalization in Windows 11

4. În setările de personalizare a meniului Start dezactivați opțiunea “Show recommendations for tips, shortcuts, new apps, and more“.

Cum poți dezactiva reclamele din Start Menu în Windows 11
Disable Start Menu Ads in Windows 11

Related: Cum personalizezi meniul Start din Windows 11. Fișiere deschise recent, aplicații și foldere.

După dezactivarea acestei opțiuni, nu or să mai apară reclame cu aplicații recomandate în Start Menu.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Windows 11 » Cum poți dezactiva reclamele din Start Menu în Windows 11
Leave a Comment