Windows Libraries in Windows 7 (Music, Pictures, Documents, Video …) – Disable, Hide, Restore & How To

Windows Libraries este un feature binevenit in . Daca acest termen nu va este familiar, va facem o descriere scurta a Windows Libraries.

Bibliotecile (cum ar suna in romana) pe Windows 7 sunt un fel de foldere virtuale in care puteti vizualiza si accesa documente, imagini, fisiere audio si video din mai multe locatii ale hard disk-ului. Odata instalat Windows 7, pe partea dreapta a gasim link-uri de acces pentru Document, Music, Pictures …

start menu windows libraries

Link-uri (shortcut-uri) de acces catre aceste biblioteci gasim si pe sidebar-ul Windows 7 din .

side libraries

Cum adaugam si cum stergem locatii (foldere) din Windows Libraries.

Pentru acest tutorial am luat drep cobai folderul virtual (biblioteca) Music.
In configuratia default, daca acesam acest folder din Start Menu sau de pe link-ul Music din side-ul Windows Explorer, o sa vedem fisierele din “My Music” si “Public Music” de pe partitia de sistem. Majoritatea utilizatorilor, la instalarea sistemului de operare partitioneaza hard disk-ul astfel incat sa pastreze un ~ 20 GB pe o partitie pentru sistemul de operare si restul de GB alocati partitiei de stocare date. (Un tutorial care va ajuta sa .) In aceste cazuri folderul virtual Music nu ne va ajuta foarte mult atunci cand dorim sa accesam din Start Menu folderul in care ne tinem muzica. Pentru a adauga folderul nostru in biblioteca Music, va trebui sa urmam cativa pasi.

1. Deschidem folderul Music Library din Start Menu, iar in fereastra care se deschide facem click pe link-ul care indica cate locatii sunt incluse.

stealthsettings.com_115

2. In panoul care se deschide avem posibilitatea de a sterge locatiile existente (selectam cu mouse-ul locatia si click pe butonul Remove) si/sau de a adauga noi locatii (foldere care sa contina fisiere audio).

stealthsettings.com_116

Pentru adaugare folder in Music Library, click “Add…” > navigam pana la folderul pe care dorim sa-l adaugam in biblioteca Music > selectam folderul si facem click pe butonul “Include Folder“. In acest fel puteti adauga cate foldere doriti, din locatii diferite ale hard-disku-ului.

stealthsettings.com_117

Click OK pe butonul din fereastra Music Library Locations pentru a termina de adaugat folderul / folderele dorite in Windows Music Library.

Daca in primul screenshot al tutorialului aveam folderul Music Library gol, acum am muzica dorita la indemana in Music Library :

stealthsettings.com_118

In acelasi fel puteti proceda si pentru Pictures, Video, Documents …

Dezactivare totala Windows 7 Libraries sau numai ascundere a folderelor “Library” din Windows Explorer si Start Menu.

Daca acest feature al Windows 7 nu va este de ajutor si considerati ca folderele virtuale din Start Menu si Windows Explorer va deranjeaza, aveti trei variante de a scapa de ele din Start Menu si doua variante pentru Windows Explorer. Pentru a sterge foldereleMusic“, “Pictures“, “Video“, “Documents” din Start Menu puteti folosi tutorialul : .

Disable Windows 7 Libraries – Windows Explorer & Start Menu.

Hide Windows Libraries Virtual Folders – Windows Explorer & Start Menu

Restore Windows Libraries Virtual Folders – Windows Explorer & Start Menu

Pentru toate aceste trei optiuni descarcati arhiva de mai jos. Aceasta contine trei fisere .reg (). Cate unul pentru fiecare optiune.

Disable Libraries in Windows 7.reg” – Aceast “reg key” dezactiveaza de tot feature-ul “Library” al Windows 7 si face sa dispara folderele din Windows Explorer si Start Menu.

ATENTIE! – dezactivarea toatala a acestui feature poate duce la erori ale unor programe si ale unor aplicatii Windows 7.

Hide Libraries Icon from Windows 7 Explorer and Start Menu.reg – Nu dezactiveza Windows Libraries, insa ascunde folderele din Start Menu si Windows Explorer.

Restore Default Settings.reg – revenire la setarile intiale daca ati folosit unul din fisierele .reg de mai sus. Fisierul poate fi folosit sa corectati si erori aparute la Windows Libraries.

Ca modificarile sa fie vizibile va trebui sa restartati sau faceti un “log off”.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment