Pastrati-va driverele computerului actualizate cu ajutorul Ma-Config

Contrar celor crezute de majoritatea userilor Windows, Microsoft nu monitorizeaza toate componentele hardware ale computerelor, asa ca nu este foarte indicat sa ne bazam doar pe Windows Update Tool pentru updatarea tuturor driverelor in ceea ce priveste partea hardware a sistemelor din dotare. Uneori dureaza prea mult timp pana cand updateurile de drivere sunt facute, alteori update-urile nu vor fi facute decat manual (in special de catre userii care au obiceiul sa verifice des starea propriilor sisteme), iar in cazuri ceva mai rare, Windows-ul poate raporta un driver ca fiind up-to-date chiar daca un nou update a fost deja postat pe site-ul producatorului respectivului component hardware.

Pentru ca verificarea driverelor fiecarei piese de hardware din sistemul din dotare poate consuma mai mult timp decat am fi dispusi sa investim pentru aceasta operatiune, iar Windowsul uneori isi face treaba doar pe bucati, solutia ajutatoare vine de la Ma-Config.com.

Cum ne poate ajuta Ma-Config?

La o prima vizita pe acest site, este necesara instalarea unui plugin care va permite Ma-config.com sa scaneze sistemul si sa identifice care sunt driverele care trebuiesc updatate (pentru a instala plugin-ul dati click pe butonul – verde – Run the detection).

run-detection install-plugin

De asemenea, plugin-ul va crea si un sumar al componentelor hardware ale computerului, sumar pe care ai posibilitatea sa il salvezi sub forma de fisier PDF.

checking-system system-report

Pentru a verifica driverele si a le identifica pe cele care trebuiesc updatate, va trebui sa dati click intai pe butonul Find the drivers din partea de sus a ecranului, apoi pe butonul mare – tot verde – Find, care va aparea in partea dreapta a ecranului.

find-drivers

Selectati sistemul de operare cu care doriti sa fie driverele compatibile (in mod default va fi selectat sistemul de operare instalat pe computer) si apoi bifati criteriile sub care doriti sa aiba loc verificarea (daca sa afiseze doar driverele mai noi decat cele instalate deja, daca sa afiseze si driverele beta sau daca sa afiseze doar driverele certificate WHQL).

select-os

Apoi userii sunt indrumati catre site-urile de unde update-urile oficiale ale acestora pot fi downloadate (inainte de a downloada driverele, veti fi directionati catre site-ul ToutLesDrivers.com, unde veti gasi informatii exacte despre respectivele drivere).

download-drivers download-drivers2

Updatati-va driverele componentelor hardware cu Ma-Config.com

Nota: Ma-Config (atat site-ul cat si plugin-ul/software-ul) este scris in trei limbi – franceza, engleza si spaniola, si de cele mai multe ori in toate trei in acelasi timp.

Pastrati-va driverele computerului actualizate cu ajutorul Ma-Config

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment