Monitorizeaza schimbarile de registrii din sistem cu WhatChanged [Windows App]

Fiecare aplicatie pe care o instalam in sistem face modificari in registrii acestuia prin adaugarea propriilor registrii. Registrii care au prostul obicei sa nu “plece” odata cu aplicatiile atunci cand ne decidem sa le dezinstalam, ceea ce duce la o acumulare de registrii inutili care scad performanta sistemului si viteza de reactie a acestuia (una dintre cauzele cele mai “invocate” – dar nu neaparat demonstrata – fiind aceea ca la fiecare comanda care i se da, sistemul ia la rand toti registrii pana cand ajunge la cei care ii trebuiesc pentru respectiva comanda; de aceea registrii lasati in urma de aplicatiile dezinstalate nu sunt de folos sistemului, ci din contra, il ingreuneaza). Pentru ca ar insemna o pierdere de timp foarte mare sa incercam sa identificam manual registrii inutili si sa ii eliminam din sistem, este necesara folosirea periodica a unui program care sa curete registrii de resturile aplicatiilor care au fost candva instalate (registry cleaner). Dar, desi aceste programe le sunt de foarte mare ajutor userilor Windows, nu pot garanta o curatare completa, iar registrii inutili care raman in urma inca pot da batai de cap sistemului cu diverse ocazii (bineinteles, alese pe “spranceana”, cauzand crash-uri alea acestuia cand ne este lumea mai draga).

WhatChanged este o aplicatie portabila (adica nu necesita instalare si nu isi adauga proprii registrii la cei existenti deja) si gratuita care monitorizeaza schimbarile care se fac in registrii de sistem, in acest fel ajutandu-ne sa identificam in cel mai scurt timp registrii lasati in urma de aplicatiile pe care le dezinstalam.

whatchanged

Cum functioneaza WhatChanged?

Dupa instalarea aplicatiei si selectarea categoriilor de registrii pe care doriti ca aceasta sa ii monitorizeze (recomandarea noastra este sa monitorizati absolut toti registrii de sistem), aceasta creeaza primul log, care va contine informatii despre registrii existenti in acel moment.

whatchanged-logswhatchanged-list

De fiecare data cand va fi instalata o aplicatie noua, WhatChanged creeaza alt log in care sunt precizate exact modificarile aparute in registrii: adaugarea unora noi sau modificarea unora deja existenti. In acest fel, userii pot identifica exact care sunt registrii creati de diverse aplicatii, si ii pot gasi foarte usor pentru a-i sterge manual dupa dezinstalarea respectivelor aplicatii.

Download WhatChanged.

Nota: Pentru ca logurile cu modificarile de registrii sa fie create, trebuie sa rulati WhatChanged imediat dupa instalarea unei noi aplicatii (apoi comparati logul cel mai recent cu logul creat anterior acestuia).

How to » Downloads » Monitorizeaza schimbarile de registrii din sistem cu WhatChanged [Windows App]

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment