RUBotted tine botii periculosi departe de PC-ul tau (Anti Malicious Bots)

Botiiprograme care pot rula automat fara a avea nevoie de interactiune umana – au fost creati initial cu scopul de a ajuta si in nici un caz pentru a produce daune computerelor sau retelelor. Functiile botilor au fost – si inca mai sunt – foarte folositoare motoarelor de cautare (pentru indexarea siteurilor), siteurilor pentru licitatii, chaturilor online sau pentru jocuri. Insa, datorita faptului ca pot automatiza aproape orice comanda sau task pe computerele pe care sunt prezenti, ulterior au fost fost modificati de catre o categorie aparte de utilizatori si folositi pentru exploatare: pentru sabotarea bandwidth-ului, pentru spam, pentru infectarea computerelor si a retelelor cu diverse tipuri de malware, pentru efectuarea atacurilor DoS, pentru initierea fraudei de click-uri (publicitate online) sau pentru plagiere.

Avand in vedere faptul ca antivirusii obisnuiti nu detecteaza mereu botii care prezinta pericol pentru computere – si aici ne referim in special la antivirusii freeTrend Micro a creat un software gratuit (anti-bot monitoring tool) specializat in identificarea si blocarea acestora, si anume RUBotted. Acesta verifica in mod activ computerul pentru a se asigura ca nici un bot cu “intentii rele” nu trece granita, si anunta utilizatorii sa ia masuri in cazul in care detecteaza prezenta acestora in PC.

rubotted-main

Cum functioneaza RUBotted?

RUBotted identifica intai botii periculosi din sistem (in cazul in care acestia exista in sistem) apoi identifica procesele corelate cu acestia. Imediat dupa, solicita o scanare si o curatare a computerului pentru a scapa de musafirii nepoftiti. In fereastra de Setari aveti optiunea de a include (sau de a exclude) cateva tool-uri de monitorizare (http, smtp, irc sau dns) si de asemenea puteti opta sa va conectati la Internet prin proxy (orice tip de conexiune la Internet este recomandata, pentru ca RUBotted sa poata efectua zilnic update-urile despre noi boti sau noi comportamente din bazele de date ale Trend Micro).

rubotted-settings

Nota: Din cauza incompatibilitatii intre software-uri, RUBotted nu poate proteja utilizatorii Panda Internet Security 2008.

RUBotted tine botii periculosi departe de PC-ul tau (Anti Malicious Bots)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment