Se fura usere si parole RCS & RDS ?!?!

In majoritatea oraselor din tara autentificarea pe infrastructura de Internet a  RCS & RDS (unul dintre cei mai mari provideri de Internet din Romania), se face prin user si parola.
In urma cu o luna am mers intr-o mica vacanta la Galati, unde spre suprinderea mea, m-am putut conecta la Internet folosind user-ul si parola contului meu de la RDS &RDS Buzau. Se pare ca baza de date a user-ilor RDS este foarte mare si nu este impartita pe orase.
Acest lucru are parti bune si parti mai putin bune. Partea buna este ca ne putem conecta pe contul nostru de oriunde din tara, unde avem acces la un cablu de Internet RDS. Partea proasta este ca aceasta “libertate de conectare” a facut ca userele si parolele de conectare la Internet ale RDS sa fie vanate mai ceva decat parolele ID-urilor de Yahoo! Messenger.

Iata un mesaj receptionat in SPAM :

rcs rds mail

Bineinteles ca adresa web / link-ul din acest mesaj nu este unul oficial al RDS, iar daca deschidem acea pagina suntem invitati sa ne introducem user-ul si parola de conectare. Aceasta procedura se numeste “Phishing” si reprezinta o metoda de a fura usere si parole (in cel mai fericit caz) sau date ale cartilor de credit (in cel mai rau caz).

Dupa ce deschdeti o pagina web, inainte de va introduce date si conturi personale, verificati cu mare atentie adresa web din Address Bar-ul browser-ului dvs. Pentru o mai buna protectie folositi Mozilla , a carui protectie de phishing & malware este foarte eficienta.

adresa falsa

Va sfatuim sa va tineti departe de mesajele suspecte oricat de credibile ar parea ele, iar daca ati accesat un astfel de site, este indicat sa va contacti urgent furnizorul de Internet.

Se fura usere si parole RCS & RDS ?!?!

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment