Kaspersky Internet Security – Optimizare

Kaspersky Internet Security (KIS 6.0.2.614), folosesc de cateva luni bune si nu am flirtat cu nici un virus pana acum . Multi se vaita de anti-virusul asta ca mananca multe resurse , in special serviciile Anti-Hacker si Mail Anti-Virus ale KIS. Normal . Daca omul este obsedat de securizare si-i tine activate la maxim toate functiile de defense , chiar daca are nevoie de protectie sau nu, asta o sa-l coste ceva CPU si RAM in plus (vorbesc pentru cei mai mici , care au sub 1GB RAM si – 2.60 GHz CPU ;)).
KIS 6.0 , nu este numai anti-virus. Este un complex care protejeaza computerele impotriva hacker-ilor, atacurilor de tip phishing, spyware si spam-ului.
Solutiile de protectie oferite de KIS 6.0 sunt urmatoarele :

1. File Anti-Virus – Cand este activat, scaneaza automat fisierele de pe hard disk, CD si alte memorii externe (usb flash, sd card, etc) , cand acestea sunt accesate sau executa o aplicatie in sistem. De asemenea scaneaza automat procesele active . (care apar in Task Manager si care folosesc stealth activity).

2. Mail Anti-Virus – Serviciu care scaneaza automat toate mail-urile care vin prin Microsoft Office Outlook . Mai exact, scaneaza tot traficul POP3, SMTP, IMAP, NNTP si alte porturi specifice serviciilor de e-mail . Bun impotriva troienilor si a keylogger-elor trimise prin e-mail .


3. Web Anti-Virus – Asta cred ca este cea mai importanta optiune, care trebuie tinuta activa permanent pe un calculator. Scaneaza traficul HTTP. Mai exact, scaneaza automat toate sursele paginilor web (site-uri) care sunt accesate prin Internet Explorer.

4. Proactive Defense – Scaneaza tot ce misca. Protejeaza de virusi fiserele executabile, registrii si fisierele de tip Microsoft Office. Analizeaza si scaneaza , integritatea fisierelor de sistem, executabilele active si MS Office. Majoritatea alertelor de tip “corrupted files“, vin de la acest serviciu. Proactive Defense : Application Integrity Analyzer, Application Integrity Control, Registry Guard & Office Guard.

5. Anti-Spy – E clar la ce foloseste acest servicu, nu ? Anti-Phishing : protejeaza utilizatorul impotriva site-urilor de phishing . Adica site-uri care pretind ca vand diferite lucruri/servicii online si indeamna utilizatorul sa foloseasca cartea de credit online. O gaura in contul din banca , ma gandesc ca nu ar fi bine venita pentru nimeni.
Alte componente ale Anti-Spy: Anti-Popup , Anti-Banner (blocheaza toate bannerele care sunt afisate prin scripturi java . Inclusiv Google Adsense si monitorul trafic.ro) si Anti-Dialer (pentru cine mai foloseste liniile telefonice de dial-up.

6. Anti-Hacker – …sau firewall . Filtreaza si monitorizeaza pachetele de date incoming/outgoing pe directiile LAN si Internet. Previne atacurile de LAN ale hackerilor si actiunile neutorizate , remote control de la distanta. Daca pe calculator este instalat si activat un alt client firewall (sau Windows Firewall activat pentru Windows XP SP2), este de preferat Anti-Hacker sa fie dezactivat .

7. Anti-Spam – In mare parte, scaneaza si monitorizeaza aceleasi procese ca Mail Anti-Virus , numai ca Spam AV permite si adaugarea a noi reguli de filtrare anti-spam la e-mail-urile primite. Scaneaza Microsoft Office Outlook si pluginurile clientului e e-mail.

So… sunt 7 servicii de securitate pe KIS, din care eu nu folosesc decat 4 (patru) si nici alea armate la maxim. Din start, pentru cine foloseste un firewall bun (eu folosesc Sygate Personal Firewall Pro) , Anti-Hacker nu-si mai are rostul. Nu folosesc nici un fel de client de e-mail Outlook , deci mai scap de doua servicii. Mail Anti-Virus si Anti-Spam nu-si mai au rostul sa stea activate. Proactive Defense , sta activat numai cu nivelul de Application Integrity Analyzer. E suficient , pentru ca restul este scanat de File Anti-Virus. Anti-Spy , tin activat numai la nivelul Anti-Phishing. Consider ca activarea cator mai putine servicii de protectie, este un o bula de aer in plus pentru memorie si procesor. ;)

Voi alegeti ce vreti sa tineti activat si ce nu. Eu am spus doar cum tin eu configurat anti-virusul Kaspersky, pentru a-mi consuma cat mai putine resurse si a fi safe ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Total
0
Shares
Previous Article

Clean Archives / WP Plugin

Next Article

Caution

Users searching for:

windows boot manager windows 7 แก้ยังไง, カスペルスキー アウトルック, www.mara mengaktifkan amti virus kaspersky.com,
Total
0
Share