Kaspersky Internet Security – Optimizare

Kaspersky Internet Security (KIS 6.0.2.614), folosesc de cateva luni bune si nu am flirtat cu nici un virus pana acum . Multi se vaita de anti-virusul asta ca mananca multe resurse , in special serviciile Anti-Hacker si Mail Anti-Virus ale KIS. Normal . Daca omul este obsedat de securizare si-i tine activate la maxim toate functiile de defense , chiar daca are nevoie de protectie sau nu, asta o sa-l coste ceva CPU si RAM in plus (vorbesc pentru cei mai mici , care au sub 1GB RAM si – 2.60 GHz CPU ;)).
KIS 6.0 , nu este numai anti-virus. Este un complex care protejeaza computerele impotriva hacker-ilor, atacurilor de tip phishing, spyware si spam-ului.
Solutiile de protectie oferite de KIS 6.0 sunt urmatoarele :

1. File Anti-Virus – Cand este activat, scaneaza automat fisierele de pe hard disk, CD si alte memorii externe (usb flash, sd card, etc) , cand acestea sunt accesate sau executa o aplicatie in sistem. De asemenea scaneaza automat procesele active . (care apar in Task Manager si care folosesc stealth activity).

2. Mail Anti-Virus – Serviciu care scaneaza automat toate mail-urile care vin prin Microsoft Office Outlook . Mai exact, scaneaza tot traficul POP3, SMTP, IMAP, NNTP si alte porturi specifice serviciilor de e-mail . Bun impotriva troienilor si a keylogger-elor trimise prin e-mail .


3. Web Anti-Virus – Asta cred ca este cea mai importanta optiune, care trebuie tinuta activa permanent pe un calculator. Scaneaza traficul HTTP. Mai exact, scaneaza automat toate sursele paginilor web (site-uri) care sunt accesate prin Internet Explorer.

4. Proactive Defense – Scaneaza tot ce misca. Protejeaza de virusi fiserele executabile, registrii si fisierele de tip Microsoft Office. Analizeaza si scaneaza , integritatea fisierelor de sistem, executabilele active si MS Office. Majoritatea alertelor de tip “corrupted files“, vin de la acest serviciu. Proactive Defense : Application Integrity Analyzer, Application Integrity Control, Registry Guard & Office Guard.

5. Anti-Spy – E clar la ce foloseste acest servicu, nu ? Anti-Phishing : protejeaza utilizatorul impotriva site-urilor de phishing . Adica site-uri care pretind ca vand diferite lucruri/servicii online si indeamna utilizatorul sa foloseasca cartea de credit online. O gaura in contul din banca , ma gandesc ca nu ar fi bine venita pentru nimeni.
Alte componente ale Anti-Spy: Anti-Popup , Anti-Banner (blocheaza toate bannerele care sunt afisate prin scripturi java . Inclusiv Google Adsense si monitorul trafic.ro) si Anti-Dialer (pentru cine mai foloseste liniile telefonice de dial-up.

6. Anti-Hacker – …sau firewall . Filtreaza si monitorizeaza pachetele de date incoming/outgoing pe directiile LAN si Internet. Previne atacurile de LAN ale hackerilor si actiunile neutorizate , remote control de la distanta. Daca pe calculator este instalat si activat un alt client firewall (sau Windows Firewall activat pentru Windows XP SP2), este de preferat Anti-Hacker sa fie dezactivat .

7. Anti-Spam – In mare parte, scaneaza si monitorizeaza aceleasi procese ca Mail Anti-Virus , numai ca Spam AV permite si adaugarea a noi reguli de filtrare anti-spam la e-mail-urile primite. Scaneaza Microsoft Office Outlook si pluginurile clientului e e-mail.

So… sunt 7 servicii de securitate pe KIS, din care eu nu folosesc decat 4 (patru) si nici alea armate la maxim. Din start, pentru cine foloseste un firewall bun (eu folosesc Sygate Personal Firewall Pro) , Anti-Hacker nu-si mai are rostul. Nu folosesc nici un fel de client de e-mail Outlook , deci mai scap de doua servicii. Mail Anti-Virus si Anti-Spam nu-si mai au rostul sa stea activate. Proactive Defense , sta activat numai cu nivelul de Application Integrity Analyzer. E suficient , pentru ca restul este scanat de File Anti-Virus. Anti-Spy , tin activat numai la nivelul Anti-Phishing. Consider ca activarea cator mai putine servicii de protectie, este un o bula de aer in plus pentru memorie si procesor. ;)

Voi alegeti ce vreti sa tineti activat si ce nu. Eu am spus doar cum tin eu configurat anti-virusul Kaspersky, pentru a-mi consuma cat mai putine resurse si a fi safe ;)

How to » Internet » Kaspersky Internet Security – Optimizare

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Clean Archives / WP Plugin

Leave a Comment