Cateva sfaturi pentru a cauta mai eficient pe Google

Grupuri de cuvinte sau fraze exacte: Sa zicem ca suntem in cautarea unui continut despre yahoo messenger skins. In loc sa tastem doar yahoo messenger skins, in caseta de cautare Google, vom limita rezultatele doar la cele care contin toate cele trei cuvinte legate. Pentru a realiza acest lucru, vom pune cuvintele intre ghilimele.

Exemplu: "yahoo messenger skins"

Cuvinte excluse: Sa spunem ca dorim sa facem o cautare de continut, dupa cuvintele internet marketing, dar dormi sa excludem din rezultatul cautarii, termenul publicitate. Pentru a realiza acest lucru trebuie sa folosim semnul “-“ in fata cuvantului pe care dorim sa-l excludem din rezultate.

Exemplu: “internet marketing” –publicitate

Pont: In acelasi mod, pot fi exluse din rezultatele cautarii si TLD-urile (terminatiile domeniilor. ex: .ro, .com, ,net, etc). De exemplu, daca dormim sa cautam internet marketing, dar din rezultatele afisate, sa fie excluse paginile .ro, .com si .org, folosim : “internet marketing” –.ro –.com –.org

Cautari termeni, intr-un anume site: Daca un site nu are sistem propriu de cautare, putem folosi Google, pentru a cauta termeni din interiorul acelui site. Acest lucru poate fi posibil, daca utilizam in cautare, adresa site-ului si termenii cheie.

Exemplu: “public hubs” site:stealthsettings.com

Tipuri de documente specifice: Daca doriti sa gasiti rezultate in fisiere de un anumit tip, puteti folosi comanda "filetype:". De exemplu, dorim sa cautam, cuvintele “yahoo messenger” in prezentari PowerPoint (.ppt). Pentru a realiza acest lucru folosim urmatoarea expresie de cautare:

Exemplu: “yahoo messenger” filetype:.ppt

Cuvinte si expresii alternative: In mod implicit, atunci cand faceti o cautare, Google va include toate conditiile specificate in cautare. Daca sunteti in cautarea cuvintelor “internet marketing” dar doriti ca rezultate alternative si “publicitate online”,  pentru a face acest lucru puteti folosi operatorul OR.

Exemplu:  “internet marketing” OR “publicitate online”

*Operatorul “OR” trebuie scris cu litere mari (Caps), pentru a fi inteles de motorul de cautare.

Cautari intr-un anumit interval de timp: Aceasta functie, ajuta sa gasim evenimente si diverse lucruri care s-au petrcut intr-o anumita perioada de timp. De exmplu, dorim date despre activitatea seismica intre anii 1900 si 2008. Dupa cuvatul cheie, folosim ca operator pentru delimitare interval : 1900..2008.

Exemplu: seisme 1900..2008

Dupa ce m-am gandit sa scriu postul asta, mi-am adus aminte ca mai am ceva aproape similar pe aici : .

Cateva sfaturi pentru a cauta mai eficient pe Google

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment