Google Search: Advanced Operators

Majoritatea utilizatorilor de internet din Romania , folosesc Google ca principal motor de cautare, insa foarte putini din ei stiu cum sa ceara motorului de cautare  informatiile de care sunt interesati. Omul se limiteaza la www.google.com sau .ro cu setarile by default, scrie cuvintele cheie si apasa enter sau da click pe butonul “Cauta” pentru a vedea rezultatele. Multe din site-urile listate de Google in urma acestei cautari nu au in continut informatii satisfacatoare pentru utilizator.

In multe cazuri titlul unei pagini si/sau adresa web contin cuvintele/expresiile cele mai reprezentative pentru continutul informatiilor din pagina . Pentru o cautare avansata a paginilor care contin in titlu si/sau URL cuvintele cheie se folosec comenzile :

De exemplu vreau sa caut pe Google “avatars yahoo” .

1. allintitle:avatars yahoo

Folosirea prefixului allintitle: in fata cuvintelor cheie , motorul de cautare intelege sa selecteze numai rezultatele care contin in titlul paginii cuvintele : avatars yahoo .

2. intitle:avatars yahoo

intitle: este oarecum asemanator cu allintitle: , numai ca aici Google pune accent mai mult pe primul cuvant din expresie ( avatars ). Afiseaza in primele rezultate , pagini de site-uri care contin in titlu “avatars yahoo”. Odata cu indepartarea de la prima pagina de rezultate , motorul de cautare va lista rezultate care contin in titlu cuvantul “avatars” si in continutul si/sau adresa paginii cuvantul “yahoo” .

3. allinurl:avatars yahoo

allinurl: , face acelasi lucru cu allintitle: , numai ca se refera la URL-ul ( adresa ) paginii web . Listeaza toate paginile web care contin in adresa “avatars yahoo” .

4. inurl:avatars yahoo

inurl: , este mai complicat de inteles. Citeste punctul 3. ( allinurl: ) si-ti vei da seama din punctul 2. ce listeaza motorul de cautare Google , la comanda inurl:avatars yahoo . ;-)

Help :

Google Help CenterAdvanced Operators .

Ajutor pentru cautareStudiaza elementele Google (link retras de Google)

Totul despre Google ( ei… nici chiar tot :P )

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Industry: Marketing

Leave a Comment