This site may harm your computer – Google.com

Se intampla uneori, ca atunci cand cautati ceva pe Google.com, in lista de site-uri afisata sa apara unele cu avertismentul "This site may harm your computer". Aceste site-uri sunt clasificate de Google ca fiind site-uri periculoase pentru calculatorul dvs. Site-uri de spam, site-uri cu virusi, keyloggere si alte minunatii care v-ar afecta buna functionare a calculatorului si securitatea datelor personale.

Cineva m-a sunat in seara asta si mi-a spus ca nu mai poate accesa din Google, site-ul oficial al Orange Romania (orange.ro). A tastat “orange” pe motorul de cautare google.com si a observat mesajul "This site may harm your computer". WTF?!

Nimic anormal. De fapt la acea ora erau virusate toate site-urile. Conform motorului de cautare google.com (cel mai mare SE), toate site-urile erau virusate. Inclusiv ale lor :)

Click pe imaginea de mai jos…:

This site may harm your computer

Goolge explica detaliat pe blogul lor cauza acestei “probleme”. O eroare umana, care a pus pe ganduri timp de ~ 40 minute, milioane de utilizatori. Eroarea a aparut in timp ce se facea update la lista badware.

Alte detalii despre aceasta eroare, puteti gasi si pe StopBadware.org.

Eh. Se intampla si la case mai mari. Chiar foarte mari :)

This site may harm your computer – Google.com

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment