Extinde criteriile de cautare pe Google cu Advanced Search (Firefox Add-on)

In urma cu mai bine de doi ani, dadeam cateva , pentru a obtine rezultate cat mai relevante in cautarile noastre. Un “search” pe Google ne afiseaza in principal paginile web care contin cuvintele cheie dupa care cerem sa fie facuta cautarea.
Daca suntem interesati sa cautam documente pe , fisiere .PDF, , , .PPT, .PS, .DWF, .KML, .KMZ, .RTF, .SWF sau chiar poze .JPG, atunci va trebui sa ne limitam mult aria de rezultate. Limitarea ariei de rezultate ne ajuta foarte mult atunci cand dorim sa cautam, de exemplu, documente .XLS ( ) care contin cuvantul “contract“. Va trebui “sa-i spunem” motorului de cautare sa caute cuvantul “contract” si sa ne afiseze in lista de rezultate numai documente .XLS, excluzand paginile web si alte tipuri de documente.

Advanced Search este un add-on de care modifica casuta ““, adaugand noi optiuni de cautare pe Google sau pe site-urile deschise in tab-uri.  
Cu Advanced Search, inainte de a cauta ceva, va trebui sa alegem unde dorim sa se faca cautarea. Pe site-ul deschis in tab sau pe (Google, daca este setat motor de cautare default).

search in internet

Pentru a cauta documente pe Google, este suficient sa tastam cuvantul cheie si sa selectam tipul documentului.

firefox advanced search

Iata un exemplu concret. Am cautat documete , care contin cuvintele “Contract Vanzare“.

contract vanzare doc

In Goolge s-au afisat numai documente Word care contin cuvintele “contract vanzare“.

Prin optiunea “Web Site“, cuvintele cheie vor fi cauate tot pe Google, insa vor fi afisate numai rezultate din pagina web deschisa in tab.

search in web site

Iata cum arata rezultatul pentru cuvintele “Windows Tips“:

windows tips

Advanced Search este un add-on foarte util pentru cine doreste sa nu piarda mult timp pe Google in cautarea unui rezultat relevant.

Download Advanced Search Add-on.

Aceasta extensie face cautarile pe (encrypted.google.com / Beta SSL) dand in plus de siguranta. Stabilind o conexiune SSL intre browser-ul dvs. si Google, informatiile cautate de dvs. nu pot fi interceptate de o terta persoana.

Advanced Search este o extensie pentru Mozilla Firefox, insa daca nu folositi acest , puteti cauta documente pe Google sau cuvinte cheie in anumite pagini web indexate de Google, folosind .

Add-on poate fi inlocuit foarte simplu:

1. Deschidem adresa “https://encrypted.google.com” in orice browser. (, , , Chrome, Safari, etc…)

2. Tastam cuvantul cheie, punem spatiu, dupa care “filetype:pdf” (daca dorim sa cautam cuvantul cheie in fisiere “PDF”.

Exemplu: Cautam pe Google cu Internet Explorer, fisiere .PDF care contin cuvantul “cerere“.

filetype

Mai multe sintaxe gasiti aici.

Advanced Search a fost testat pe Mozilla Firefox 3.6.13.

How to » Internet » Mozilla Firefox » Extinde criteriile de cautare pe Google cu Advanced Search (Firefox Add-on)

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment