Administreaza setarile de intimitate in Facebook cu Facebook Privacy Watcher

Pentru foarte multi utilizatori Facebook, setarile de intimitate (privacy settings) pot genera confuzie, in primul rand din cauza numeroaselor update-uri ale retelei sociale care implicit creeaza modificari si in acestea. Daca va numarati printre acei useri care nu stiu niciodata ce informatii sunt disponibile despre ei pentru “publicul” Facebook, si doriti sa puteti administra mai bine intimitatea contului personal, atunci va recomandam sa folositi Facebook Privacy Watcher.

Facebook Privacy Watcher este un add-on Firefox care ajuta utilizatorii sa administreze mai eficient setarile de intimitate ale Facebook-ului.

fpw

Cum functioneaza Facebook Privacy Watcher?

Setarile de intimitate ale Facebook sunt destul de “stufoase” si intr-o continua schimbare. Odata cu noua interfata Timeline a site-ului, Facebook a introdus o noua modalitate de a administra intimitatea userilor, fiecare dintre acestia putand selecta audienta pentru fiecare update facut (vizibilitatea update-urilor pe Timeline poate fi setata individual pentru fiecare update in parte).

Facebook Privacy Watcher coloreaza background-ul fiecarui update in functie de vizibilitatea acestuia pentru audienta Facebook. Astfel utilizatorii pot afla imediat ce posteaza un update daca acesta are setarile de intimitate corespunzatoare sau daca acestea trebuiesc modificate.

screenshot01

Fiecarei setari de intimitate ii corespunde o anumita culoare:

  • Verde – update-urile sunt vizibile pentru toti utilizatorii Facebook
  • Portocaliu – update-urile sunt vizibile doar prietenilor de pe Facebook
  • Rosu – update-urile sunt vizibile doar pentru utilizatorul care le-a postat
  • Albastru – update-urile sunt vizibile doar anumitor contacte selectate

In cazul in care setarile de intimitate pentru un anumit update nu sunt cele dorite de utilizator, acestea pot fi modificate imediat, dand click pe background-ul update-ului, apoi selectand culoarea dorita (corespunzatoare setarii dorite) pentru a efectua modificarea.

screenshot02

Pentru a folosi Facebook Privacy Watcher, utilizatorii trebuie sa dea click pe iconita fpw situata in Toolbar, langa iconita de Bookmarks, apoi sa selecteze Activate din meniul drop-down (ori de cate ori doriti sa verificati setarile de intimitate, va trebui sa urmati acesti pasi. Daca deschideti Facebook normal, culorile nu vor fi afisate).

Download Facebook Privacy Watcher.

Nota: Acest add-on nu este inca disponibil in galeria oficiala Firefox.

STEALTH SETTINGS – Manage Facebook privacy settings with Facebook Privacy Watcher

Administreaza setarile de intimitate in Facebook cu Facebook Privacy Watcher

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment