Restarteaza automat un program/proces Windows atunci cand acesta da eroare sau se inchide pe neasteptate

Nu exista utilizator Windows care sa nu fi intampinat situatii in care un program sau proces sa dea eroare sau sa nu mai raspunda la comenzi. Pentru a evita restartarea manuala a acestora in astfel de cazuri, care de obicei necesita timp pe care nu mereu ne permitem sa il pierdem, noi recomandam folosirea ReStartMe.

ReStartMe este o utilitate gratuita care restarteaza automat programele si/sau procesele Windows care “crapa”. Utilizatorii acestuia trebuie doar sa adauge procesele pe care acesta trebuie sa le supravegheze in lista, si ori de cate ori se intampla ca acestea sa dea erori, sau sunt inchise din greseala, vor fi restartate automat.

add-process

Pentru ca programele/procesele adaugate in lista sa fie memorate, bifati optiunea Remember processes for the next time. De asemenea, pentru procesele care nu sunt deja pornite, utilizatorii au trei optiuni: sa le ignore (Do nothing), sa le supravegheze (Watch for them) sau sa le porneasca (Start them).

restartme

In cazul in care nu doriti ca alti utilizatori ai computerului sa faca modificari in procesele adaugate in ReStartMe sau in optiunile pentru acestea, aveti optiunea de a bloca programul cu parola (tastati parola dorita, apoi dati click pe butonul cu lacatul deschis; pentru a debloca programul, introduceti parola corecta, apoi dati click pe butonul cu lacatul inchis).

unlock-restartme

Procesele pe care nu mai doriti sa le monitorizati, pot fi eliminate din ReStartMe selectandu-le, apoi dand click pe butonul Remove Selected. Iar cand nu mai aveti nevoie sa monitorizati programele sau procesele Windows, inchideti aplicatia folosind butonul Close ReStartMe.

remove-selected

Download ReStartMe

Nota: Pentru ca ReStartMe sa isi pastreze setarile de la o utilizare la alta, trebuie sa modificati owner-ul folderului de instalare al acestuia (take ownership) din Program Files (setarile programului sunt scrise int-un fisier in folderul de instalare). Aplicatia compativila cu toate versiunile Windows, 32 si 64 biti.

take-ownership

Update(!): Nu adaugati explorer.exe in lista ReStartMe, acesta va fi incontinuu restartat si va bloca sistemul.

STEALTH SETTINGS – Automatically restart a Windows program/process when it crashes or exits unexpectedly

Restarteaza automat un program/proces Windows atunci cand acesta da eroare sau se inchide pe neasteptate

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.