Cum putem bloca rularea automata a continutului Flash in Firefox

Foarte multe pagini web contin clipuri Flash care incep sa ruleze automat imediat ce respectivele pagini sunt accesate. De cele mai multe ori este vorba de reclame care pot produce confuzie utilizatorilor, sau pot irita din cauza continutului audio. Daca sunteti utilizator Firefox si va gasiti destul de des in situatii ca cea descrisa mai sus, avem o veste buna pentru dvs: cu ajutorul add-onului FlashStopper pentru Firefox aveti posibilitatea sa blocati rularea automata a tuturor clipurilor Flash continute de paginile web vizitate. De asemenea, add-onul poate bloca inclusiv rularea automata a clipurilor YouTube si a continutului video HTML5.

Cum functioneaza FlashStopper pentru Firefox?

Dupa instalarea add-onului, ori de cate ori veti deschide o pagina web cu continut Flash, rularea automata a continutului respectiv va fi blocata, in locul clipului fiind afisata o imagine thumbnail extrasa din acesta si un buton Play pe care puteti da click daca doriti sa vizionati respectivul clip video.

flashstopper

De asemenea, daca nu doriti sa blocati rularea automata a continutului Flash sau HTML5 pentru orice site web accesat, aveti posibilitatea sa customizati modul de functionare al add-onului FlashStopper (de exemplu, puteti fie sa permiteti rularea automata a clipurilor pentru o singura sesiune, fie pana cand veti decide sa blocati din nou rularea automata a acestora). In plus, add-onul ofera si o functionalitate de blocare proactiva, care altereaza codul sursa al site-urilor astfel incat metoda de playback disponibila pentru acestea sa devina compatibila cu FlashStopper, pentru a permite blocarea automata a continutului Flash de pe respectivele site-uri.

flashstopper-settings

Download Flash Stopper (Firefox add-on).

Nota: Retineti insa ca add-onul depinde de modul de implementarea al autoplay-ului in site-urile web, ceea ce poate face ca FlashStopper sa nu functioneze pe toate paginile cu continut Flash.

STEALTH SETTINGS – How to block autoplaying of Flash content in Firefox

How to » Internet » Mozilla Firefox » Cum putem bloca rularea automata a continutului Flash in Firefox

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment