Cum putem sa trimitem fisiere mari (arhive, poze, filme) prietenilor, prin Firefox Send

Chiar daca tehnologic vorbind am avansat destul de mult, trimiterea unor fisiere mari catre prieteni sau parteneri prin internet, a ramas complicata. De exemplu, daca avem un video sau o arhiva de 1 GB, nu este nici o sansa ca aceasta sa fie trimisa printr-un mesaj e-mail. Se stie ca toti providerii de e-mail limiteaza foarte mult spatiul pentru atasamente si chiar tipul acestora. O solutie ar fi serviciile de cloud: OneDrive, Google Drive, Box, DropBox, insa acestea ne ofera un spatiu limitat, iar extinderea acestuia va implica plata unor abonamente lunare. Deci bani cheltuiti de pe card. In plus pe serviciile de cloud trebuie sa setati permisiuni pentru userii care au dreptul sa descarce continutul respectiv, iar de cele mai multe ori acest lucru presupune ca si persoana catre care doriti sa trimiteti fisierul, sa foloseasca acelasi serviciu.

Mozilla experimenteaa de putin timp un nou serviciu, numit Firefox Send. Prin acest nou serviciu, Mozilla doreste sa rezolve problema trimiterii fisierelor mari la distanta. Momentan, acest serviciu permite trimiterea de fisiere ce au pana la 2GB, insa in functie de rezultate. pe viitor este promisa o marire a acestei limite.
Firefox Send, desi este un serviciu al Mozilla nu va obliga sa aveti instalat browser-ul Mozilla Firefox. Avantajul ar fi ca din Google Chrome si Firefox fisierele se vor trimite criptate / securizat, insa pentru a utiliza Firefox Send puteti folosi si Opera. Edge, Safari sau alt browser. Sistemul este cat se poate de simplu si nu necesita sa aveti un cont, sa va furnizati adresa de e-mail sau alte date personale. Tot ce trebuie sa faceti este sa incarcati continutul pe serverele Mozilla (upload) printr-o interfata web, sa obtineti link-ul de download pentru fisier si sa-l trimiteti persoanei care trebuie sa-l acceseze si sa descarce fisierul. Dupa prima descarcare a fisierului, acesta va fi sters automat de pe serverele Mozilla. Asadar, acesta nu este un serviciu prin care sa va puteti stoca permanent fisere disponibile pentru download. Este foarte util daca aveti de trimis arhive, poze de la nunti, botezuri, excursii sau alte evenimente.

Este de mentionat ca Firefox Send este momentan in stadiul de proiect si pot aparea intreruperi la upload-ul fisierelor sau un upload foarte lent al acestora.

Haideti sa facem un test si sa vedem cum functioneaza Firefox Send intr-o situatie reala.

Cum putem sa trimitem fisiere mari prietenilor, cu link de download prin Firefox Send

1. Trebuie sa accesam din browser https://send.firefox.com.

2. In interfata web facem click pe “Select a file to download” si selectam fisierul din calculator, pe care dorim sa-l trimitem unui prieten.

3. Asteptam sa se finalizeze procesul de upload si criptare al fisierului.

3. La finalul procesului de upload, se va genera un link de download valabil 24 de ore.

4. Copiati si trimiteti link-ul de download prietenilor.

Atunci cand primiti un link de download prin Firefox Send, tot ce trebuie sa faceti este sa dati click pe butonul de download.

Dupa ce faceti click pe “Download” o sa dureze putin pana fisierul este decriptat. Procesul de download o sa porneasca automat.

Retineti ca link-ul de descarcare desi este valabil 24 de ore, acesta nu poate fi accesat decat o singura data.

Acesta va fi sters automat de pe serverele Mozilla imediat ce este descarcat de persoana care a primit link-ul de download.

Serviciul este momentan in stadiul “Test Pilot” insa speram ca pe viitor Firefox Send sa poata lua locul altor serviicii de files sharing.

Chiar si cu limitarea de 2 GB, este suficient sa trimiteti o arhiva de documente, poze sau un film inregistrat cu telefonul mobil.

How to » Internet » Mozilla Firefox » Cum putem sa trimitem fisiere mari (arhive, poze, filme) prietenilor, prin Firefox Send

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

4 thoughts on “Cum putem sa trimitem fisiere mari (arhive, poze, filme) prietenilor, prin Firefox Send”

 1. Interesant si foarte util ce vrea Mozilla sa faca…. insa nu orice browser e acceptat… Eu folosesc ultima versiune Pale Moon, un fork de-al lui Firefox… “Your browser is not supported”.. de parca n-ar fi tot un Firefox….
  …. Nu ajunge sa bifam “I’m not a robot”??? Trebuie sa aleg, culeg toate imaginile alea???!!!!???? O fac acum si “pa si pusi”… altadata nu mai comentez nimic, mi-e sila de alegerea voastra….

  Reply
  • Cel mai probabil browser-ul folosit de tine este in stadiul de proiect si mai are de urmat cateva etape pana va compatibil cu multe aplicatii web.
   In ceea ce priveste bifarea imaginilor, acea optiune apare doar daca Google considera ca e ceva suspect. In mod normal apare doar bifa pentru “i’m not a robot”. O sa incercam sa schimbam acest sistem. :)

   Reply
 2. Zvyčajne potrebujem poslať viac. Preto preferujem MyAirBridge.com. Táto on-line služba mi ponúka až 20 GB zadarmo a bez akejkoľvek registrácie. Má tiež najvyššie možné šifrovanie počas prenosu a zdieľané súbory môžu byť chránené heslom.

  Reply

Leave a Comment