Mozilla a lansat Firefox 31

Mozilla a lansat astazi versiunea stabila pentru browser-ul Firefox 31, aceasta venind la pachet cu fix-uri pentru 14 vulnerabilitati de securitate si cateva modificari de design, dintre care cea mai vizibila este bara de Search afisata in pagina New Tab. De asemenea, noua versiune Firefox include si o aditie la serviciul de Safe Browsing oferit de Google, care detecteaza si blocheaza fisiere malware cunoscute inainte ca acestea sa fie descarcate.

firefox-31

Odata cu introducerea barei de Search din New Tab (si pentru aceasta motorul de cautare default este tot Google), utilizatorii au acum la dispozitie trei campuri in care pot introduce termenii de cautare, celelalte doua fiind bara de adrese si campul de cautare disponibil in continuarea acesteia, in coltul din dreapta-sus al browser-ului.

ff31-search-new-tab

In ceea ce priveste Safe Browsing, serviciul oferit de Google pentru a face navigarea pe internet mai sigura, Mozilla recunoaste ca eficienta acestuia in Firefox nu se compara cu cea din Chrome avand in vedere ca Google inca nu a furnizat documentatia pentru API, si developerii trebuie sa experimentexe cu aceasta pentru a obtine rezultate.

Dintre cele 14 vulnerabilitati care au fost rezolvate in Firefox 31, patru erau considerate critice, gradul cel mai inalt de amenintare, acestea putand fi exploatate pentru a executa coduri si a instala software-uri fara a necesita interactiunea utilizatorului in afara de navigarea pe internet. Alte cinci vulnerabilitati aveau risc inalt, alte patru aveau risc moderat si una singura avea risc scazut de periculozitate.

Firefox 31 aduce cateva noutati si pentru developeri, acestia beneficiind de tool-uri noi pentru accelerarea dezvoltarii de aplicatii web. Dintre acestea mentionam eyedropper, un tool care permite aflarea rapida a valorii HTML a oricarei culori de pe un site.

Download Firefox 31.

Nota: Daca aveti deja instalat Firefox, acesta va efectua update-ul la versiunea 31 in mod automat in urmatoarele zile. Daca nu doriti sa faceti update-ul acum fara sa mai asteptati, dati click pe iconita de meniu (cele 3 linii orizontale) din coltul dreapta-sus, apoi pe semnul de intrebare din dreptul la Customize, apoi pe about Firefox.

STEALTH SETTINGS – Mozilla released Firefox 31

Mozilla a lansat Firefox 31

About the author

stealth

Leave a Comment