Cum putem dezactiva One-Click Searches in Firefox 34

Lansata la inceputul acestei saptamani (mai exact pe 1 decembrie), noua versiune Mozilla Firefox vine la pachet cu cateva noutati interesante, dintre care amintim schimbarea motorului de cautare default din Google in Yahoo pentru utilizatorii din SUA, schimbarea motorului de cautare default din Google in Yandex pentru Rusia, Belarus si Kazakhstan, scoaterea din beta a clientului de chat Firefox Hello (acesta permite purtarea de convorbiri audio si video intre utilizatorii Firefox direct din browser) si optiunea de a schimba tema browser-ului folosind personas direct din modul Customize.

O alta noutate in Firefox 34 este noua interfata pentru bara de Search a browser-ului, numita One-Click Searches (aceasta este disponibila doar pentru versiunea in limba engleza a browser-ului), care afiseaza nu doar sugestii pentru cautari specifice, ci si butoane pentru alte motoare de cautare decat cel default (Bing, Wikipedia, eBay, DuckDuckGo etc), astfel incat utilizatorii sa poata alege rapid pe care dintre motoarele respective doresc sa efectueze cautarea.

firefox-one-click-searches

Desi noua interfata pentru bara de Search a Firefox reprezinta pentru multi dintre utilizatori o schimbare in bine datorita alternativelor de cautare pe care le ofera (in versiunile anterioare utilizatorii trebuiau sa adauge manual mai multe motoare de cautare in Search bar), cel mai probabil sunt destui si cei care doresc sa dezactiveze One-Click Searches, din diverse motive (cum ar fi faptul ca pur si simplu nu le place cum arata aceasta, sau nu o considera necesara).

Cum dezactivam noua interfata a barei de Search din Firefox 34?

  • deschideti Firefox si tastati about:config in bara de adrese, apoi dati Enter si confirmati dand click pe butonul I’ll be careful, I promise
about-config-firefox
  • in campul din dreptul la Search tastati oneoff pentru a afisa intrarea browser.search.showOneOffButtons
  • dati dublu-click pe intrarea respectiva pentru a-i modifica valoarea din true in false
disable-one-click-searches-firefox

Si gata. dupa ce veti face aceasta modificare, browser-ul Firefox va afisa din nou interfata clasica pentru Search bar in locul noii interfete One-Click Searches. Succes!

STEALTH SETTINGS – How to disable One-Click Searches in Firefox 34

How to » Internet » Mozilla Firefox » Cum putem dezactiva One-Click Searches in Firefox 34

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment