Cum putem reseta dock-ul din OS X la setarile default

Pentru utilizatorii sistemelor de operare OS X, dock-ul reprezinta aproximativ acelasi lucru pe care il reprezinta Quick Launch-ul (sau Taskbar-ul) pentru utilizatorii Windows. De asemenea, acesta poate fi customizat cu shortcut-uri pentru diverse aplicatii sau foldere in functie de preferinte. Din pacate insa (spre deosebire de sistemul iOS), dock-ul din OS X nu vine la pachet cu optiune pentru resetarea acestuia la setarile sale default. Daca sunteti utilizator Mac OS X si doriti sa restaurati setarile implicite (inclusiv shortcut-urile default) ale dock-ului din diverse motive (acesta a devenit prea aglomerat, multe shortcut-uri nu mai functioneaza cum trebuie etc), puteti face acest lucru urmand instructiunile de mai jos.

Yosemite_Dock

Cum resetam dock-ul din OS X la setarile default?

  • deschideti utilitatea Terminal (tastati terminal in Spotlight sau deschideti Finder > Application > Utilities > Terminal)
  • in fereastra deschisa tastati intai comanda default delete com.apple.com si apasati tasta Return pentru a o executa
  • apoi tastati comanda killall dock si apasati din nou tastati Return pentru a restarta dock-ul
reset-docosx

Dupa ce veti folosi comenzile de mai sus, veti observa ca dock-ul din sistemul dvs OS X a fost resetat la setarile default (setarile cu care acesta a venit imediat dupa instalarea sistemului).

Nota: In cazul in care ati dezinstalat vreo aplicatie default din OS X care initial avea shortcut in dock, dock-ul va afisa un “?” in locul acestuia dupa resetare. Daca vreti sa reinstalati aplicatia dati click pe ?, daca nu pur si simplu stergeti semnul respectiv din dock.

STEALTH SETTINGS – How to restore dock to default settings in OS X

Leave a Comment