Cum putem folosi noul serviciu de chat al Mozilla, Firefox Hello

Unul dintre cele mai interesante feature-uri introduse de Mozilla in Firefox 34, cea mai noua versiune a popularului browser lansata saptamana trecuta, este serviciul de chat Firefox Hello, care le permite utilizatorilor acestui browser sa initieze convorbiri audio sau video via internet. Firefox Hello este asemanator cu Google Hangouts, insa spre deosebire de serviciul de chat de la Google, acesta nu impune aceleasi restrictii, Firefox Hello permitandu-le utilizatorilor sa initieze convorbiri ca useri guest, serviciul putand fi utilizat si fara un cont Firefox, iar cei cu care initiati convorbirea nu trebuie sa foloseasca neaparat browser-ul Firefox (browserele folosite de acestia trebuie insa sa fie compatibile cu protocolul de mesagerie WebRTC).

MozillaHello

Cum putem initia convorbiri audio sau video utilizand serviciul de chat Firefox Hello?

Firefox Hello a fost introdus pentru prima data de Mozzila in urma cu doua luni, acesta fiind pana acum disponibil doar pe versiunile de test (beta) ale browser-ului. In cea mai noua versiune a web-browser-ului, Firefox 34, servicul de chat ar trebui sa fie disponibil in mod default, insa daca butonul Chat nu apare in meniul Customize, puteti sa il activati manual folosind instructiunile de mai jos:

  • deschideti Firefox si tastati about:config in bara de adrese
  • confirmati ca doriti sa accesati setarile browser-ului dand click pe butonul I’ll be careful, I promise!
firefox-about-config
  • apoi tastati loop.throttled in campul din dreptul Search si dati dublu-click pe rezultatul afisat pentru a-i modifica valoarea din true in false
enable-firefox-hello

Dupa ce activati serviciul Firefox Hello, trageti butonul de Chat in toolbar (deschideti meniul browser-ului > Customize) si dati click pe acesta.

firefox-chat-button

Apoi copiati link-ul afisat si share-uiti-l cu persoana cu care doriti sa initiati convorbirea (via mail sau alte metode de chat).

firefox-hello

Practic, persoana care primeste link-ul va trebui sa initieze convorbirea dand click intai pe link-ul respectiv, apoi pe butonul Start, aceasta putand alege totodata si tipul de convorbire: video sau audio (click pe sageata in jos).

firefox-hello-start

De asemenea, inainte de a raspunde invitatiei la chat trimisa de cel care a primit link-ul, si dvs puteti opta pentru o convorbire doar audio (dati click pe iconita in forma de microfon de langa butonul Accept).

firefox-hello-chat

In cazul in care veti intarzia sa raspundeti invitatiei sau daca veti da click pe butonul Cancel, persoana care a initiat convorbirea va putea da click pe butonul Retry.

firefox-hello-retry

Momentan Firefox Hello se afla inca in stadiul beta, lucru care din pacate afecteaza calitatea convorbirilor, atat video cat si audio (zgomotele de fundal sunt amplificate si deranjeaza persoanele angajate in conversatie). De asemenea, serviciului de chat ii lipseste modalitatea de a initia convoriri text, lucru care ar fi atat in avantajul utilizatorilor care au conexiuni problematice la internet sau nu dispun de bandwidth, cat si in cel al utilizatorilor care doresc sa share-uiasca diverse (ex. link-uri) intre ei.

STEALTH SETTINGS – How to use the new Mozilla chat service, Firefox Hello

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Total
0
Shares
Previous Article

Cum putem reseta dock-ul din OS X la setarile default

Next Article

CUM PUTEM ACTIVA FLASH PLAYER IN INTERNET EXPLORER

Users searching for:

поиск знакомств Firefox Hello, cara chating yahoo pada mozilla, cara chat di fi, chat funksjon i firefox, ciao mozilla, hola.firefox chat, cara menggunakan firefox hello, dounwloud Layanan Obrolan, اجراء مكالمة صوتية عن طريق موزيلا,
Total
0
Share