Mozilla va inlocui Google Search cu Yahoo in browser-ul Firefox

Dupa un parteneriat care a tinut zece ani, Mozilla a decis sa renunte la Google Search, motorul de cautare default al browser-ului Firefox, in favoarea Yahoo, cu care a semnat deja un contract de cinci ani.

firefox-yahoo

Decizia Mozilla de a renunta la parteneriatul cu Google vine in urma racirii relatiei intre cele doua companii (deja Firefox era distribuit cu alte motoare de cautare default pentru Rusia si China, adica Yandex, respectiv Baidu), chiar daca folosirea Google Search ca motor de cautare implicit in Firefox reprezenta o sursa consistenta de venituri pentru Google. Desi in prezent Firefox nu mai ocupa primul loc in clasamentul celor mai populare browsere, Mozilla a declarat ca utilizatorii acestui browser inca genereaza peste 100 miliarde de cautari anual. In aceste conditii, chiar daca detaliile despre contractul semnat cu Google nu au fost niciodata facute publice, venitul Google in urma folosirii Google Search ca motor default de cautare al Firefox era estimat in jurul a 300 de milioane de dolari anual, adica 85% din incasarile companiei Mozilla.

firefox-yahoo-default-se

Momentan, schimbarea motorului de cautare default in browser-ul Firefox in Yahoo va fi aplicata doar pe teritoriul SUA, pentru celelalte tari (in afara de Rusia si China, evident) urmand sa se foloseasca in continuare Google Search, cel putin pentru o perioada. De asemenea, utilizatorii Firefox de pe teritoriul Starelor Unite vor putea sa seteze in continuare orice alt motor de cautare ca motor default (inclusiv Google Search), insa, conform statisticilor, cei mai multi dintre acestia vor folosi motorul furnizat de browser.

STEALTH SETTINGS – Mozilla to replace Google Search with Yahoo in Firefox browser

How to » Internet » Mozilla Firefox » Mozilla va inlocui Google Search cu Yahoo in browser-ul Firefox

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

Leave a Comment