Cum putem dezactiva incarcarea automata a imaginilor in Firefox

Uneori ne aflam in situatia in care singura retea disponibila este una cu conexiune slaba la internet (hotspot-uri, retele mobile in regiuni fara semnal etc). In astfel de cazuri, paginile web se incarca foarte greu, mai ales daca acestea contin un numar destul de mare de imagini, ceea ce face navigarea pe internet foarte anevoioasa. Daca si dvs va aflati intr-o astfel de situatie (conexiune slaba la internet) si doriti sa va imbunatatiti cat de cat navigarea pe paginile web, daca va intereseaza doar informatiile text afisate pe acestea si va puteti lipsi de imagini, in Firefox aveti la dispozitie optiunea de a dezactiva incarcarea automata a imaginilor.

In versiuni anterioare ale browser-ului Firefox, optiunea de dezactivare a incarcarii automate a imaginilor de pe paginile web era disponibila in Tools > Options > Content. Dupa lansarea versiunii Firefox 23, optiunea respectiva a fost mutata sub about:config, pentru a impiedica utilizatorii sa o activeze din greseala .

Cum putem dezactiva incaracrea automata a imaginilor in Firefox?

  • tastati about:config in bara de adrese a browser-ului si dati Enter (in ecranul de avertizare, dati click pe butonul I’ll be careful, I promise!)

firefox-about-config-warning

  • apoi tastati permissions.default.image in campul Search
  • dati dublu-click pe rezultatul afisat (sau click-dreapta > Modify), si modificati valoarea acestuia in 2 (valoarea default este 1)

disable-image-loading-firefox

Si gata. Dupa ce veti face aceasta modificare, incarcarea automata a imaginilor in Firefox va fi dezactivata (pentru reactivare modificati inapoi valoarea in 1).

Nota: In cazul in care doriti ca imaginile de pe acelasi site sa se incarce automat, insa doriti sa dezactivati incarcarea imaginilor din surse third-party, setati valoarea 3 pentru intrarea permissions.default.image.

STEALTH SETTINGS – How to disable automatic loading of images in Firefox

Cum putem dezactiva incarcarea automata a imaginilor in Firefox

About the author

stealth

Leave a Comment