Resetare Firefox la setarile default

Firefox este unul dintre cele mai folosite browsere, fie ca este vorba de utilizatori Windows, Linux sau Mac, in primul rand datorita vitezei acestuia, dar si a posibilitatii de a-l customiza astfel incat sa corespunda cerintelor fiecaruia. Insa una dintre problemele Firefox-ului (ca si a orcarui alt browser, de fapt) este aceea ca atunci cand sunt facute prea multe modificari in setari, acesta poate incepe sa nu mai raspunda cum trebuie la comenzi, sa se incarce mult mai greu decat ar trebui sau chiar sa aiba crash-uri si sa se inchida pe neasteptate.

Atunci cand intampina probleme cu Firefox-ul, majoritatea utilizatorilor obisnuiesc sa-l dezinstaleze si reinstaleze pentru a scapa de acestea. Insa aceasta solutie poate insemna de multe ori timp pe care nu ne permitem sa-l pierdem. De aceea, cel mai simplu este sa resetam browserul la setarile lui default.

Cum putem reseta Firefox la setarile implicite?

  • deschideti Firefox, apoi dati click pe butonul portocaliu din coltul stanga-sus, selectati Help, apoi selectati Restart with Add-ons Disabled

restart-firefox-without-addons

  • dupa inchiderea browserului, va fi afisata o fereasta Safe Mode, unde puteti bifa ce anume vreti sa fie resetat la browser. Pentru a restaura setarile la valorile default, este suficient sa bifati optiunile Reset toolbars and controls, Reset all user preferences to Firefox defaults si Restore default search engines. In felul acesta nu va trebui sa renuntati la bookmark-urile salvate in browser (decat daca tineti neaparat).
  • dupa ce ati bifati optiunile de resetare, dati click pe Make Changes and Restart.

reset-firefox-default-settings

La restartarea browserului, veti fi intampinat de un Firefox care arata exact ca in cazul in care ar fi fost reinstalat. Mult mai simplu si mai econom cu timpul dvs.

STEALTH SETTINGS – Reset Firefox to Default Settings

Resetare Firefox la setarile default

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.