Activare functie “Search for text when I start typing” in Firefox

Atunci cand trebuie sa cautam un cuvant sau o expresie in textele de pe anumite pagini web, indiferent de browserul pe care il folosim, putem folosi combinatia de tasta Ctrl+F pentru a activa Find box-ul. Firefox are in plus fata de alte browsere si functia Quick find, activata printr-un simplu / (slash) pentru cautarea in texte, sau (apostrof) pentru cautarea doar in hyperlink-uri.

Insa de multe ori, atunci cand graba este mare, uitam si de Find box si de Quick find si incepem sa tastam direct in pagina web, evident fara rezultate.

Pentru utilizatorii care se gasesc destul de des in astfel de situatii, Firefox are o solutie, numita Search for text when I start typing, aceasta optiune activand functia Quick find in momentul in care se incepe tastarea in pagina web, fara a mai fi necesar sa se tasteze / sau inainte.

quick-find

Pentru a activa “Search for text when I start typing” urmati instructiunile de mai jos:

  • deschideti Firefox si mergeti la Optiuni (fie dati click pe butonul Firefox din coltul din stanga-sus si apoi selectati Options din meniu, fie mergeti la Tools > Options, in functie de aspectul browserului dvs.)
  • dati click pe Advanced si selectati tab-ul General
  • bifati Search for text when I start typing, apoi dati click pe OK

search-text

Dupa ce veti face aceste modificari, ori de cate ori veti dori sa cautati un cuvant intr-o pagina web nu trebuie decat sa incepeti sa tastati cuvantul respectiv, fara a fi necesar ca mai inainte sa activati Find box-ul sau Quick find-ul.

STEALTH SETTINGS – Activate “Search when I start typing” function in Firefox

Activare functie “Search for text when I start typing” in Firefox

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment