Mareste viteza Firefox dezactivand animatia tab-urilor

Daca sunteti utilizator Firefox, probabil ati observat ca la ultimele versiuni aparute, atunci cand deschideti un tab nou sau atunci cand inchideti un tab, dureaza cateva secunde pana cand actiunea este finalizata. In plus, procesul de trecere la alt tab atunci cand il inchidem pe cel activ este de cele mai multe ori destul de lent, mai ales atunci cand avem deschise mai mult de 5 tab-uri in aceeasi fereastra.

Toata aceasta “intarziere” in reactia Firefoxului este cauzata de animatia pe care acesta o foloseste la deschiderea si inchiderea tab-urilor, deoarece browserul va consuma din ce in ce mai multe resurse pe masura ce deschidem din ce in ce mai multe tab-uri (si evident, atunci cand avem zeci de tab-uri deschise, browserul va reactiona lent si atunci cand vom mai inchide dintre acestea).

Daca va confruntati des cu o asemenea situatie atunci cand folositi Firefox, puteti remedia simplu problema dezactivand animatia folosita de browser la deschiderea si inchiderea tab-urilor. Sau chiar daca nu intampinati o astfel de problema, dezactivand animatia puteti mari considerabil viteza Firefox-ului.

Cum poate fi dezactivata animatia de la deschiderea/inchiderea tab-urilor in Mozilla Firefox?

  • deschideti Mozilla Firefox si tastati about:config in bara de adrese, apoi apasati Enter. Pentru confirmare dati click pe butonul I’ll be careful, I promise!

about-config

  • tastati animate in campul din dreptul Filter, apoi identificati intrarea browser.tabs.animate
  • dati dublu-click pe aceasta sau click-dreapta > Toogle pentru a-i schimba valoarea din true in false

toggle-animation

Si gata! de acum inainte, ori de cate ori veti deschide un tab nou sau veti inchide un tab, acestea se vor deschide/inchide instant, fara ca animatia sa mai cauzeze intarzieri.

Nota: Pentru reactivarea animatiei, schimbati inapoi valoarea browser.tabs.animate in true.

STEALTH SETTINGS – Speed up Firefox by disabling tabs animation

Mareste viteza Firefox dezactivand animatia tab-urilor

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment