Firefox 18 se lanseaza cu numeroase imbunatatiri de performanta (Link de download inclus)

Desi Firefox 18 final nu a fost inca lansat oficial, si changelog-ul pentru aceasa inca nu a fost facut public, utilizatorii care doresc sa aiba un preview asupra imbunatatirilor de care dispune acesta versiune pot arunca o privire pe changelog-ul pentru beta. Dintre cele mai importante, vom aminti de noul motor IonMonkey JavaScript care promite o imbunatatire a vitezei mai mare cu 26% decat a Firefox 17, cat si rezolvarea problemelor relationate cu administrarea proxy-urilor de catre browser, mai exact, experimentarea unui browser mult mai rapid si de catre utilizatorii care navigheaza pe internet sub protectia proxy-urilor.

firefox_18_web_installer

De asemenea, una dintre modificarile majore, masura luata tot pentru a imbunatati performanta browserului, este si incetarea suportului pentru imaginile animate ca background-uri pentru skin-uri (Persona backgrounds). In plus, trebuie sa ne asteptam la ceva imbunatatiri si in ceea ce priveste timpul de startup al browserului datorita unei gestionari mai corecte a certificatelor extensiilor, dar si la imbunatatiri de performanta in ceea ce priveste navigarea cu tab-uri (tab switching).

Developerii vor avea si ei portia lor de imbunatatiri, Firefox 18 incluzand suport preliminar pentru WebRTC si dialoguri flexibile CSS (ambele feature-uri sunt dezactivate in mod implicit, insa acestea pot fi activate din about:config). La categoria alte imbunatatiri amintim si de suport pentru evenimente touch W3C, un algoritm mai bun pentru redimensionarea imaginilor si suport pentru display-uri din cristale lichide (retina display).

Daca nu mai aveti rabdare pana la lansarea oficiala a Firefox 18, acesta versiune este deja disponibila la download pe serverele FTP ale Mozilla, de unde o puteti descarca si dvs.

Download Firefox 18 (Windows, Mac si Linux).

STEALTH SETTINGS – Firefox 18 comes with many Performance Enhancements (Download link included)

How to » Internet » Mozilla Firefox » Firefox 18 se lanseaza cu numeroase imbunatatiri de performanta (Link de download inclus)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment