Royale 8 Theme transforma sistemul dvs Windows 8 in Windows XP

Unul dintre cele mai longevive sisteme de operare Windows, Windowx XP continua sa aiba destul de multi fani si in prezent, in ciuda eforturilor Microsoft de a-i convinge pe acestia sa upgradeze la unul dintre sistemele noi, Windows 7 sau Windows 8. Cel mai relevant motiv pentru care utilizatorii XP ar trebui sa ia in considerare migrarea catre un sistem de operare mai recent este faptul ca Microsoft va inceta sa mai ofere suport pentru XP incepand de anul viitor (2014), ceea ce va face ca mult iubitul sistem de operare sa devina destul de periculos de folosit (va fi vulnerabil la zero-days, la virusi si alte tipuri de malware).

Utilizatorii XP care au upgradat in ultimii 2 ani la Windows 7 au avut dificultati in a se obisnui cu aspectul acestuia din urma, chiar daca acesta nu este chiar atat de diferit fata de cel al Windows XP. Odata cu modificarile de UI (user interface) ale sistemului Windows 8, celor care vor migra de la XP direct la noul sistem de operare Windows le va fi cu siguranta mult mai greu sa se adapteze la noua infatisare a acestuia, la lipsa butonului de Start si a Start Menu-ului, iar Start Screen-ul poate crea confuzie (privind partea buna a lucrurilor, nu le va lipsi efectul Aero Glass, care nu era disponibil nici pe XP). De aceea, pentru a le veni in ajutor celor care nu sunt chiar incantati de interfata moderna a Windows 8, le recomandam folosirea temei (visual style) Royale 8, tema care va modifica aspectul noului sistem Windows sa semene cu cel a Windows XP.

royale-8-theme

Royale 8 Theme este o tema gratuita, cu ajutorul careia utilizatorii care au migrat recent de la XP la Windows 8 pot transforma aspectul acestuia din urma intr-unul familiar, simplu si mult mai usor de folosit decat noua interfata moderna. De asemenea, tema adauga si urmatoarele elemente (tot pentru familiaritate) sistemului Windows 8:

  • sunetele default (sound scheme) ale Windows XP
  • iconitele Windows XP
  • meniul de start asemanator cu cel din XP (necesita folosirea aplicatiei StartisBack)
  • wallpaperul Bliss din Windows XP
  • butoane de navigare, borduri si taskbar custom

Pentru a putea aplica aceasta tema in Windows 8 va trebui mai intai sa folositi utilitatea UxStyle Core (pentru a trece de restrictiile impuse de Microsoft la instalarea temelor third-party).

Atentie! Inainte de a folosi aceasta tema asigurati-va ca ati creat un restore point pentru a evita eventuale consecinte neplacute (erori de sistem etc).

Nota: Tema compatibila exclusiv cu Windows 8 Pro.

Credit xXiNightXx @deviantart

STEALTH SETTINGS – Royale 8 Theme transforms your Windows 8 system in Windows XP

Royale 8 Theme transforma sistemul dvs Windows 8 in Windows XP

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment