Mozilla a adaugat toate update-urile recente de Java in blocklist

In toate update-urile recente de Java s-au descoperit, fara exceptie, vulnerabilitati care le permit hackerilor sa preia controlul asupra computerelor care folosesc acest program, toate informatiile si datele personale stocate pe acestea putand fi compromise (nici Facebook-ul nu a scapat de aceste atacuri, in urma cu cateva zile anuntandu-se ca o parte dintre computerele popularei retele sociale au fost afectate).

Desi Oracle a tinut cont de fiecare raportare de vulnerabilitati si au lansat update dupa update pentru a rezolva problemele cunoscute, chiar si in cel mai recent update s-au descoperit nu una, ci doua vulnerabilitati, ambele la fel de grave, computerele care au aceasta ultima versiune Java (7 update 15) instalata fiind vulnerabile in fata atacurilor cibernetice.

insecure-java

Acum ceva vreme va recomandam sa dezactivati plugin-urile Java din browsere sau chiar sa dezinstalati Java de tot din sisteme, pentru a va asigura ca va pastrati datele personale in siguranta. Mai nou, Mozilla a preferat sa foloseasca blocklist-ul pentru a proteja utilizatorii browser-ului Firefox de vulnerabilitatile din Java (adica, incepand cu 25 febriarie 2013, Java este adaugata default in lista de add-onuri blocate ale web-browserului Firefox).

java-blocked-firefox

Utilizatorii care doresc sa foloseasca plugin-ul Java in continuare, il pot activa din Firefox > Add-ons > Plugins, insa se recomanda ca acesta sa fie activat doar daca este neaparata nevoie. Iar in acest caz, utilizatorii sunt sfatuiti sa activeze feature-ul click-to-play pentru a preveni continutul Java sa fie incarcat automat atunci cand vizitam diverse site-uri pe internet.

Pentru a activa feature-ul click-to-play in Mozilla Firefox urmati instructiunile de mai jos:

  • deschideti browserul Firefox si tastati about:config in bara de adrese
about-config
  • in campul Search tastati plugins.click_to_play si dati Enter
  • apoi dati dublu-click pe respectivul parametru pentru a-i schimba valoarea in true (pentru a-l activa)
activate-click-to-play

Dupa ce veti face aceste modificari, veti observa ca nu vor mai fi rulate automat continuturile plugin-urilor Java, ci va trebui sa dati click pe acestea pentru a le activa. Browse safely!

STEALTH SETTINGS – Mozilla added all recent Java updates to blocklist

How to » Internet » Mozilla Firefox » Mozilla a adaugat toate update-urile recente de Java in blocklist

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment