CUM PUTEM BLOCA NOTIFICAREA SEEN IN FACEBOOK CHAT/MESSAGES

Unul dintre feature-urile Facebook pe care utilizatorii acestei retele sociale il iubesc si il urasc in aceeasi masura este notificarea Seen care ii avertizeaza pe cei care trimit mesaje private (Facebook Chat sau Messages) daca acestea au fost sau nu citite. In timp ce acest feature poate fi folositor pentru cei care trimit mesajele, cei care primesc respectivele mesaje cel mai probabil ar dori sa blocheze aceasta notificare din diverse motive (fie nu au timp sa raspunda in momentul respectiv, fie nu doresc ca cel care a trimis mesajul sa afle ca acesta a fost deja citit etc), astfel incat aceasta sa nu mai fie afisata cand mesajele sunt citite.

seen-status-fb

Desi Facebook nu le permite utilizatorilor sa dezactiveze acest feature din setarile retelei, existe metode prin care utilizatorii pot bloca notificarea Seen sa fie afisata la citirea mesajelor, o astfel de metoda fiind si folosirea extensiilor Facesnoop sau Facebook Chat Privacy pentru browser-ul Google Chrome.

Facesnoop previne atat Facebook cat si utilizatorii care au trimis mesajele sa afle daca acestea au fost deja citite (desi utilizatorii vor putea citi mesajele primite la fel ca inainte de instalarea extensiei, aceasta blocheaza Facebook sa verifice daca mesajele au fost citite si astfel nu va mai afisa notificarea Seen). In plus, extensia este activata imediat dupa instalare, nefiind necesara restartarea browser-ului.

facesnoop

Facebook Chat Privacy actioneaza asemanator cu extensia Facesnoop, aceasta blocand, pe langa notificarea Seen si statusul “is typing” afisat atunci cand utilizatorii raspund la mesajele primite.

facebook-chat-privacy

Download Facesnoop (Extensie Chrome).

Download Facebook Chat Privacy (Extensie Chrome).

Nota: Extensiile Facesnoop si Facebook Chat Privacy functioneaza doar pe browser-ul Chrome; daca dupa instalarea uneia dintre cele doua extensii veti accesa Facebook de pe alt browser sau alt dispozitiv, notificarea Seen va fi afisata la citirea mesajelor primite. Pentru alte browsere (Firefox, Opera si Chrome) puteti instala extensia Social Reviver, iar pentru Facebook mobile puteti instala aplicatia Privy Chat for Facebook (Android) sau aplicatia Unread (iOS).

STEALTH SETTINGS – How to block Seen notification in Facebook Chat/Messages

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment