Facebook va imbunatati setarile de intimitate pentru utilizatorii noi

Atunci cand un utilizator nou isi creaza cont pe Facebook, setarile default de vizibilitate pentru postarile acestuia sunt publice, acestea putand fi vizualizate de oricine are un cont pe aceasta retea de socializare (sau chiar si de persoane care nu au cont pe Facebook). Sau cel putin acesta era cazul pana in prezent, deoarece Facebook a anuntat o serie de imbunatatiri pentru securitatea intimitatii utilizatorilor, printre acestea numarandu-se si un tool de verificare al intimitatii imediat dupa crearea unui cont nou de Facebook.

Acest tool, numit Privacy Checkup, va afisa o notificatie utilizatorilor noi atunci cand acestia vor dori sa posteze primul status pe contul Facebook creat:

facebook-privacy-checkup

Pentru ca utilizatorii noi sa inteleaga mai bine cum isi pot proteja intimitatea pe Facebook, acestia au la dispozitie link-urile Learn more si more options afisate in partea de jos a tool-ului. De asemenea, Privacy Checkup se ofera sa explice utilizatorilor noi cum functioneaza setarile de intimitate pe Facebook si sa ii ajute pe acestia sa le configureze in functie de preferinte direct din tool, fara a fi necesar ca acestia sa acceseze meniul de setari separat.

Odata cu acest feature, setarile de vizibilitate default au fost schimbate astfel incat update-urile utilizatorilor noi sa nu mai fie publice, ci vizibile doar pentru prieteni (evident, utilizatorii pot opta pentru a face respectivele update-uri publice daca asta isi doresc). Cel mai probabil, motivul pentru care Facebook va introduce aceste imbunatatiri de securitate si intimitate a utilizatorilor este pentru a convinge utilizatorii noi sa introduca mai multe detalii personale la crearea contului (daca nu stii cine anume are acces la informatiile personale, ai tendinta sa te abtii de la postarea acestora; insa, in cazul in care stii de la bun inceput ca informatiile personale vor fi vizibile doar pentru persoanele din lista de prieteni, cel mai probabil vei alege sa le postezi pe site).

STEALTH SETTINGS – Facebook to improve privacy settings for new users

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

How to » Facebook » Facebook va imbunatati setarile de intimitate pentru utilizatorii noi

Leave a Comment