Cum putem sterge numele shortcut-urilor de pe desktop in Windows

Foarte multi utilizatori Windows apeleaza la diverse tweak-uri sau aplicatii third-party pentru a customiza sistemul de operare in functie de preferinte. In timp ce o parte dintre acestia prefera sa adauge elemente de decor (incepand cu wallpapere pana la gadget-uri sau skin pack-uri), sunt destui si utilizatorii care prefera un aspect mai minimalist. Daca faceti parte din a doua categorie, si preferati ca sistemul sa aiba un aspect cat mai simplu, urmatorul tweak va va atrage cu siguranta atentia: afisarea shortcut-urilor pe desktop fara nume (label).

De obicei, pe desktop pastram doar shortcut-uri catre aplicatii pe care le folosim in mod frecvent, ceea ce inseamna ca deja cunoastem destul de bine iconitele fiecarei aplicatii in parte, si nu avem nevoie neaparata de numele acesteia pentru a face diferentierea. Insa Microsoft, desi permite redenumirea shortcut-urilor (sau a fisierelor in general), nu ofera si optiunea de a sterge cu totul numele acestora. In cazul in care doriti sa simplificati aspectul shortcut-urilor de pe Windows Desktop stergand numele acestora, puteti face acest lucru urmand instructiunile de mai jos.

Remove-Shortcut-Names

Cum stergem numele shortcut-urilor afisate pe desktop?

  • dati click-dreapta pe unul dintre shortcut-urile afisate pe Desktop si selectati Rename din meniul afisat
  • apoi apasati tasta Alt si tastati numarul 255 (in timp ce tineti tasta Alt apasata) folosind tastatura numerica afisata in dreapta (trucul nu functioneaza cu tastele numerice afisate in partea de sus a tastaturii; daca nu dispuneti de numeric pad separat la tastatura, apasati tasta NumLock pentru a activa tastele numerice din partea dreapta)
  • dupa ce introduceti combinatia Alt + 255, apasati Enter si veti observa ca numele shortcut-ului va disparea (pentru anumite shortcut-uri este posibil sa fie afisat mesajul de eroare File Access Denied; pur si simplu dati click pe Continue pentru a sterge numele acestora)
  • in functie de cate shortcut-uri aveti pe desktop carora doriti sa le stergeti numele, va trebui sa folositi combinatia de taste Alt + 255 in felul urmator: pentru primul shortcut o singura data, pentru al doilea shortcut de doua ori, pentru al treilea shortcut de trei ori etc. (asta deoarece combinatia Alt + 255 este practic un caracter gol, iar Windows nu permite folosirea aceluiasi nume pentru mai multe fisiere aflate in acelasi folder/director)

STEALTH SETTINGS – How to remove shortcut names on Windows Desktop

Cum putem sterge numele shortcut-urilor de pe desktop in Windows

About the author

stealth

Leave a Comment