CUM PUTEM PREVENI BUTONUL POWER SA ACTIVEZE AUTOMAT MODUL SLEEP IN OS X

Daca sunteti utilizator OS X (si nu numai), cel mai probabil vi s-a intamplat destul de des sa apasati accidental butonul Power al computerului si sa activati modul Sleep, pentru ca mai apoi sa trebuiasca sa asteptati ceva vreme sa-l scoateti din modul respectiv si sa va reluati treaba (daca va consoleaza cu ceva gandul acesta, MacBook-urile ies mult mai repede din modul Sleep decat PC-urile). In orice caz, acest lucru poate deveni frustrant (nu neaparat cu timpul, ci chiar de la primul accident de acest gen), solutia ce mai la indemana fiind activarea unui dialog Power de confirmare in situatii gen, cu ajutorul caruia puteti opri computer-ul sa intre in Sleep sau puteti opta pentru restartarea sau inchiderea totala (shutdown) a acestuia.

Cum putem activa afisarea unui dialog Power de confirmare atunci cand apasam butonul Power al Mac-ului?

In cazul in care doriti sa dezactivati intrarea automata in modul Sleep a Mac-ului din dotare atunci cand apasati accidental butonul Power prin afisarea unui dialog de confirmare, urmati instructiunile de mai jos.

  • deschideti Terminal (din Applications > Utilities sau dati un search in Spotlight)
  • tastati comanda defaults write com.apple.loginwindow PowerButtonSleepsSystem -bool no si dati Enter

deactivate-sleep-osx

  • apoi restartati Mac-ul pentru ca modificarea facuta sa aiba efect

Dupa ce efectuati aceasta setare, ori de cate ori veti apasa butonul Power al Mac-ului dvs (intentionat sau accidental) va fi afisat un dialog de confirmare din care puteti selecta sa activati modul Sleep, sa restartati Mac-ul sau sa il inchideti complet, sau sa anulati comanda data de butonul respectiv.

shutdown_dialogue

Daca ulterior veti dori sa reactivati intrarea automata in modul Sleep cand apasati butonul Power (adica sa nu mai afisati dialogul de confirmare), deschideti din nou Terminal si tastati comanda defaults write com.apple.loginwindow PowerButtonSleepsSystem -bool yes si dati Enter. Dupa restart, setarea default pentru butonul Power va fi restaurata, si Mac-ul dvs va intra automat in modul Sleep cand apasati butonul respectiv.

reactivate-sleep

STEALTH SETTINGS – How to prevent Power button from automatically enabling Sleep mode in OS X

CUM PUTEM PREVENI BUTONUL POWER SA ACTIVEZE AUTOMAT MODUL SLEEP IN OS X

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment