iPhone’s new feature from Google: Search by voice

Potrivit New York Times, iPhone s-a imbogatit cu inca o “floricica” via Google: search by voice, tehnologie ce permite utilizatorilor sa foloseasca motorul de cautare intr-un mod extrem de simplu, vorbind in microfon. Introducand sistemul voice-enabled pentru mobile search, Goole si-a facut loc in categoria celor care au dezvoltat deja aceste caracteristici pentru telefoane, Microsoft si Yahoo!. Ba chiar sunt zvonuri cum ca tehnologia Google de recunoastere a vocii ar fi mai performanta decat serviciile oferite de veteranii in domeniu, datorita rezultatelor nu tocmai exacte pe care acestia le ofera (pe tava).

google-voice-search-iphone

Rezultatele cautarilor, care pot fi afisate in numai cateva secunde cu ajutorul unei retele wirelles sanatoase, pot oferi si informatii locale datorita caracteristicii iPhone-ului de a putea determina locatia utilizatorului. Astfel ca puteti obtine raspunsuri si pentru intrebari ca “unde se afla cel mai apropiat mall?” sau puteti obtine informatii despre restaurantele locale, inclusiv despre meniurile acestora ( ;) ), ajutor binevenit in cazul in care nu cunoasteti zona unde va aflati.

Aplicatia este gratuita, iar Google au anuntat ca planuiesc sa o dezvolte si pentru alte telefoane, nu doar pentru iPhone.

iPhone’s new feature from Google: Search by voice

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment